Kirjaudu puutarhaprofiiliin

KIRJAUDU SISÄÄN

Rekisteröidy

Rekisteröidy

REKISTERÖIDY

Rekisteröidyttyäsi saat salasanasi sähköpostiisi.
Voit vaihtaa salasanasi kirjauduttuasi.

Unohditko salasanasi? Ohjeet

Syötä joko sähköpostiosoitteesi tai käyttäjätunnuksesi jotta järjestelmä voi lähettää sinulle salasanasi.

tai

LÄHETÄ MUISTUTUS

Vuoden Avoin puutarha 2016 Mikkelissä

AnnaMarja Vilander (avoimetpuutarhat a puutarhaliitto.fi), 19.4.2017

Vuoden Avoin puutarha 2016 tunnustus luovutettiin Kevätpuutarha-messuilla 8.4.2017. Sen sai mikkeliläinen Miina ja Eetu-puutarha.

Mikkelissä, Saimaan rannalla sijaitseva Miina ja Eetu -kotipuutarha sai Vuoden Avoin Puutarha 2016 tunnustuspalkinnon.

Raati oli valinnassaan yksimielinen. Valinnan ratkaisi puutarhan omistaja Tuija Toivakaisen aktiivinen ote tiedottamisessa ja antaumuksellinen mukanaolo tapahtumassa. Puutarha keräsi Avoimet puutarhat -päivän aikana 64 kävijää Tärkeitä valintaperusteita ovat lisäksi vuorovaikutus kävijöiden kanssa sekä tapahtuman kehittämiseksi annetut ehdotukset.


Miina ja Eetu -puutarha on perustettu vuonna 1990 ja sen istutuksia on laajennettu vähitellen. Peruskasvillisuuden muodostavat kestävät pensasangervot, -ruusut ja -hanhikit, sekä villiviinit, kärhöt ja riippapihlajat. Omena- ja kirsikkapuut sekä rannan tuntumassa kasvavat tyrnit tuottavat vuosittain satoa ja värittävät näkymiä.
Puutarha sijaitsee rinteessä, jota Tuija Toivakainen on yhdessä puolisonsa Eero Tikanojan kanssa on muokannut käyttökelpoiseksi muotoilemalla maata ja rakentamalla terasseja. Hoidettua aluetta on yhteensä 4000 m2. Luontoyhteys ja rannan läheisyys tekevät rinnepuutarhasta ja sen kasvien ympäröimistä oleskelupaikoista omaleimaiset.
 
Vuoden Avoin Puutarha -tunnustuksella halutaan nostaa esille teemapäivään osallistuneita elämyksellisiä puutarhoja. Tunnustuksellaan Puutarhaliitto haluaa tukea suomalaista puutarhakulttuuria ja puutarhaharrastusta sekä edistää puutarhamatkailua. Tunnustuksen saaja valitaan vuosittain valtakunnallisen Avoimet Puutarhat -teemapäivään osallistuneiden kesken.


Liästietoja: Timo Taulavuori, Puutarhaliitto ry, puhelin 040-745 3005. Takaisin
Kotipuutarha näytenumero
Trädgårdsnytt
Löydä avoimia maatiloja
apuapihaan
Avoimet puutarhat Facebookissa VERKKOVARAANI