PUUTARHAT

Avoimet Puutarhat 9.7.2023 klo 12–17

Puutarhahaku

Alapernaa

Alapernaa

Alapernaan tila sijaitsee Kauhavan Alakylässä jokirantatontilla Pernaan sillan kupeessa. Pihapiirissä on 1800-luvun rakennuksia, huvimaja ja monipuolinen puutarha, joka koostuu kesäkukista, perennoista, puista, pensaista ja perennapurosta. Talon vastarannalla laiduntavat kesälampaat. Tervetuloa tutustumaan aina kesken olevaan puutarhaani. Toivottavasti saadaan aurinkoinen päivä ja paljon puutarhahenkisiä vierailijoita.

Puutarhassani on erilaisia "huoneita" kuten, metsä- ja rodopuutarha, rinnepenkkejä, jokirantapolku, kivikkopuutarha, "pusipusi" ja perennapuron ympäristö. Puutarhaa halkoo liuskekivipolku, joka johtaa huvimajalle. Sen varrella on kesästä nauttimista varten penkki ja kiikku. Pihapiirissä on koristeena risuista ja sammalista askartelemiani töitä ja käpyjä kerään puiden juurien katteeksi. Lempikasvejani ovat kuunliljat, hortensiat, rodot ja esikot alkukesän tulppaaneja unohtamatta. Värimaailmassa suosin pinkkiä, sinistä, valkoista ja vihreää kasvillisuutta. Uusin kokeiluni on ollut puutarhakaari, jonka tein niputtamalla kaksi angervoa ja taivuttamalla ne rautalangan avulla kaareksi. Meillä on puutarhassa vanhoja puita ja niissä elelee runsaasti lintuja ja oravia. Mielikuvitusrikas saa jokirannasta Monetin lummelammen mielikuvan loppukesän aikaan. Puutarhapäivän teemana on ilmastonmuutos: tänä kesänä ensimmäistä kertaa meillä kukki hevoskastanja: niin ihmeellistä ja ihanaa onnistumisen iloa! Vastarantamme sai rahoituksen kansallisesta Helmi-elinympäristöohjelmasta. Hankkeessa vieraslajeista (=jättipalsami, isokarhunköynnös, jättiputki) pyritään pääsemään eroon lampaita laiduntamalla ja näin pyritään lisäämään hoidettujen joenvarsiniittyjen määrää. Perinnebiotoopin kunnostus tapahtuu yhdessä ELY-keskuksen, maanomistajien ja lampurin kanssa.

Pernaan kylä sijaitsee Kauhavan Alakylässä. Valtatie 19 risteyksestä on noin kilometri Alapernaalle. Puutarha ja valkoinen vanha 1½ fooninkinen maalaistalo sijaitsee Pernaan sillan kupeessa.

Avoimet puutarhat päivänä puutarhassamme on Kauhavan Alakylän kyläyhdistyksen puffetti: kesäkaffit nautitaan ulkona!
Klo 13-15 pääsee lammashakaan rapsuttamaan Ranea, Ruusaa, Pilkkua ja Laikkua. Lammashaassa on eläinten omistaja Santeri Rintamäki 13 v. vastaanottamassa tulijoita.

Puutarhapäivän aikana pysäköinti Alapernaan lähiympäristöön tai sillan toiselle puolelle Alakylän kyläareenan pihaan
(Vanha Lapuantie 22), josta on 200 metrin kävelymatka maalaismaisemaan ihaillen Alapernaalle. Lampaat laiduntavat kävelymatkan varrella Pernaan sillan kupeessa.

Tervetuloa viettämään kesäpäivää Kauhavan Alakylään!

Yhteystiedot
Omistajat
Sini Sippola
Katuosoite
Pernaantie 94 Sijainti kartalla
Postinumero
62220
Postitoimipaikka
Pernaa / Kauhava
Maakunta
Etelä-Pohjanmaa
Kunta
Kauhava
Puhelin
044 244 0687
Facebook profiili
Pääsymaksu
-
Puutarhamatkailukohde
Ei
Aukioloajat
 • Aukioloaikoina
 • 12:00 - 17:00

Lisäpalvelut
 • Esteetön pääsy
 • Koirat sallittu
 • Kahvitarjoilu
 • Taimimyynti
 • Itsepoiminta
 • Majoitus
Palvelukielet
 • Suomi
 • Ruotsi
 • Englanti