PUUTARHAT

Valtakunnallinen puutarhahakemisto

Puutarhahaku

Kaksolan yrttitarha Outokummussa

Kaksolan yrttitarha Outokummussa

Luonnonmukainen pieni yrttitarha, keidas keskellä maatilaa. Puolivilli helppohoitoinen puutarha, johon on koottu erilaisia mauste- ja rohdosyrttejä joukossa myös luonnonyrttejä eli rikkaruohoja.

Pieni emännän harrasteyrttipuutarha, jossa kasvaa mauste- ja rohdosyrttejä (n. 40 lajia). Esimerkiksi minttuja on useita lajeja. Avainsana on helppohoitoisuus, tätä puutarhaa ei hoideta joka päivä! Yrtit ja luonnonyrtit eli rikkaruohot saavat melko vapaasti kasvaa ja levitä puutarhan sisällä. Puutarhaa koristaa lintuaiheinen suihkulähde, penkki ja sisääkäynnin pylväät. Monet kasvit on merkitty nimikyltein helpottamaan tunnistusta. Puutarhan vieressä on vihervaja, joka on asiakaskäytössä. Vuonna 2015 pystytetyt roomalaistyyppiset pylväät tuovat fiilistä lisää, myös puretut uunin tiilit käytetään hyödyksi puutarhan käytävissä. Kesällä 2016 käytössä pylväskatoksen suojassa oleva kahvittelupaikka puutarhan kävijöille. Vuonna 2017 tehtiin tiilistä ruutuja, jotka rajaavat kasvustoja. Vanhan uunin tiilistä rakennettu yrttispiraali on kätevä ruoanlaittajan ystävä. Puutarhaa uudistetaan joka vuosi.

Rehevän viidakon keskellä on mukava istuskella, haistella yrttien tuoksuja ja kuunnella hyönteisten pörräystä.

Kaksolan tilalla on lisäksi tilapolku, josta voi seurata eri marjakasvien viljelyä ja mehuasema myyntipisteineen. Tilalla viljellään mansikkaa, vadelmaa, herukkaa, tyrniä, saskatoonia, karviaista ja pensasmustikkaa. Tilalta myydään kesäisin itsepoimintana monenlaisia marjoja ja suoramyyntinä mm. varhaisperunaa ja mehuja.

Internet: www.kaksola.fi
Kaksola sijaitsee n. 15 km Outokummusta Varkauden suuntaan Viuruniemi-nimisessä kylässä. Outokummusta päin tultaessa käännytään oikealla Viuruntielle, jossa opaste uimaranta. Kaksolan omat opasteet yksityistiellä (tila n. 1,4 km tienhaarasta) .

Yhteystiedot
Omistajat
Jaakko Kaksonen
Maaret Kaksonen
Katuosoite
Viuruntie 15
Postinumero
83500
Postitoimipaikka
Outokumpu
Maakunta
Pohjois-Karjala
Kunta
Outokumpu
Puhelin
050-545 3153
Kotisivut
Puutarhamatkailukohde
No
Aukioloajat
Lisätiedot

12-18
Avoimet puutarhat -teemapäivänä nähtävänä myös Kekkilän tuotteita

Lisäpalvelut
  • Esteetön pääsy
  • Koirat sallittu
  • Kahvitarjoilu
  • Taimimyynti
  • Itsepoiminta
  • Majoitus
Palvelukielet
  • Suomi
  • Ruotsi
  • Englanti