PUUTARHAT

Valtakunnallinen puutarhahakemisto

Puutarhahaku

Korpihilla kahvisalonki ja Puoti

Korpihilla kahvisalonki ja Puoti

Korpihilla on Ritva Kokon koti, luonnontuotteita jatkojalostava perheyritys, käyntikohde, kahvila ja puoti. Korpihilla sijaitsee Riisitunturin kansallispuiston juurella, Posiolla, Tolvassa, keskellä kaunista maakunnalisesti arvokasta perinne- ja kulttuurimaisemaa.

Korpihillan pihapiiri muodostuu punamullalla maalatuista rakennuksista, puistomaisesta viheralueesta ja puutarhasta, laajoista nurmikentistä sekä muotopuutarhan tuulahduksesta. Puutarhassa sijaitsee kaunis valkoinen suihkulähde, humalapaviljonki, vasta perustettu keittiöyrttitarha sekä valmistumassa oleva kasvihuone kuistin vanhoista ikkunoista.

Puutarha ja viheralueet on perustettu kuivalle kankaalle ja hiekkakentälle, ensin kaatamalla puut ja kaivamalla kannot pois, sitten varaamalla kulkualueet ja rakennusten paikat, sitten istuutamalla puita. Lähitulevaisuudessa on pensaiden ja kukkivien perennojen vuoro. Puutarhaa rakennetaan intuitiolla ja rakkaudella, pieni pala kerrallaan, suurella sydämellä.

Korpihillan kahvilan terassilta on näkymä puutarhaan ja suihkulähteelle. Kauniilla säällä kahvit voi nauttia myös puutarhassa. Kahvilan keittiö hyödyntää tilan keittiötarhan ja marjapensaiden satoa leivonnaisissa ja herkkutuotteissa. Puodin hyllyiltä löytyykin Korpihillassa valmistettuja herkkuja kotiin viemiseksi ja tuliaiseksi. Piharakennuksen kesämyymälästä, Mamsellin
maalaispuodista, voi hankkia kotiin romanttisia vaatteita Tanskasta ja Ruotsista, puutarha- ja sisustustavaroita sekä Garden Girlin hurmaavia puutarha-asusteita ja -välineitä.

Korpihillan puutarha ja käyntikohde on esitelty Oma Piha -lehdessä 1/2015 ( Puutarhakeidas rakentuu korpeen).

Yhteystiedot
Omistajat
Ritva Kokko
Katuosoite
Holtinojantie 5
Postinumero
97925
Postitoimipaikka
Tolva
Maakunta
Lappi
Kunta
Posio
Puhelin
0400-901 910
Kotisivut
Facebook profiili
Puutarhamatkailukohde
Ei
Aukioloajat
Lisätiedot

Ajankohtaiset aukioloajat löydät Facebook-sivuiltamme.
Avoimet puutarhat -päivä 2.7.2017 klo 12–18.

Lisäpalvelut
  • Esteetön pääsy
  • Koirat sallittu
  • Kahvitarjoilu
  • Taimimyynti
  • Itsepoiminta
  • Majoitus
Palvelukielet
  • Suomi
  • Ruotsi
  • Englanti