TAPAHTUMAINFOA

Avoimet Puutarhat -teemapäivän aineistoa ja infoa

Biolanin tuotepaketit 2019

Biolan tarjoaa mahdollisuuden valita neljästä erilaisesta tuotepaketista yhden, jota on halukas kokeilemaan ja kertomaan kasvatuskokemuksistaan. Esittelypaketit jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja yhteensä jaetaan 50 tuotepakettia, yksi paketti/puutarha. Ilmoittautuminen 28.4. mennessä. Tuotepaketin mukana tulee selkeät käyttöohjeet ja -vinkit.

1. Kesäkukkien istutus

Oikeanlainen multa ja istutuksen yhteydessä tehty varastolannoitus siivittävät kesäkukat koko kesän kestävään kukoistukseen vähällä vaivalla.

Biolan Kesäkukkamulta on luonnonmukainen erikoismulta parvekelaatikoihin, piharuukkuihin ja amppeleihin. Kesäkukkamullan biohiili sitoo itseensä vettä ja luovuttaa sitä hitaasti kasvien käyttöön mahdollistaen pidemmät kasteluvälit.

Biolan Luonnonlannoite on luonnonmukainen lannoite, joka sisältää kaikki kasvien tarvitsemat pää- ja hivenravinteet luonnollisessa muodossa varmistaen näin kasveille voimakkaan kasvun ja runsaan kukinnan.

2. Sammaloituneen nurmikon lannoitus

Sammaloituneen nurmikon virkistäminen onnistuu nyt lannoituksen yhteydessä. Biolan Nurmikon Sammalsyöppö on erikoislannoite sammaloituneelle nurmikolle. Sammalsyöppö kuivattaa sammaleen ja ravitsee nurmiheinät kasvuun. Kuivettunutta sammalta ei tarvitse haravoida pois, vaan pieneliöt hajottavat sen.

Koska Sammalsyöppö on nimenomaan lannoite, sitä voi käyttää, vaikkei sammalta olisikaan koko nurmikon alueella. Käsittely riittää 200 m2:lle

 3. Vihannesten kasvatus

Omien luomutomaattien, -kurkkujen, chilien tai melonien kasvattaminen on todella helppoa, kun taimet istutetaan Biolan Kasvusäkkiin. Lisää vain taimet ja vesi. Kasvusäkissä on luonnonmukainen varastolannoitus, josta riittää ravinteita kolmelle taimelle koko kesäksi.

Kun Kasvusäkki yhdistetään vielä Biolan Kastelualtaaseen, on kastelukin vaivatonta. Kasteluallas on vesivarasto, josta vesi imeytyy päällä olevaan viljelysäkkiin kapillaarisesti kasvien tarpeen mukaan. Vettä riittää aina vähintään viikoksi, joten Kasteluallas mahdollistaa kotipuutarhurin loman tai esim. viljelyn mökillä, jossa ollaan vain viikonloppuisin.

4. Yrttien kasvatus

Itse kasvatetut yrtit ja salaatit tuovat väriä ja makua ruuanlaittoon. Biolan Yrttimaa sisältää ilmavuutta ja juurten kasvua parantavaa biohiiltä sekä ekologista rahkasammalta.

Kun Yrttimaa yhdistetään Biolan Kastelualtaaseen, on kasvien hoito vaivatonta. Kasteluallas on vesivarasto, josta vesi imeytyy päällä olevaan viljelysäkkiin kapillaarisesti kasvien tarpeen mukaan. Salaateilla ja yrteillä Kastelualtaan vesi riittää useiksi viikoiksi. Siten Kasteluallas mahdollistaa kotipuutarhurin loman tai esim. viljelyn mökillä, jossa ollaan vain viikonloppuisin.


Tuote paketin saavilta puutarhoilta odotetaan:

  • Tuotteen käyttöönottoa Biolanin ohjeiden mukaan jo toukokuussa. Näin kasvit ehtivät kasvaa ennen esittelyä.
  • Tuotteiden esittelyä vieraille.
  • Lähetämme A3-kokoisen julisteen, joka laitetaan tuotteen yhteyteen.
  • Toivomme aktiivisuutta sosiaalisessa mediassa. Biolaniin ja tuotteisiimme liittyvissä kuvissa Instagramissa toivomme merkitsemistä @biolansuomi sekä aihetunnisteita #biolan #avoimetpuutarhat
    Biolan jakaa mielellään omissa sosiaalisen median kanavissaan kuvia tuotteen käyttökokemuksista puutarhassanne.