PUUTARHAT

Avoimet Puutarhat 16.6.2024 klo 12–17

Puutarhahaku

Arboretum Väinölänpuisto

Arboretum Väinölänpuisto

Arboretum Väinölänpuistoa 4,5ha on istutettu/rakennettu n. 10 vuotta Iso-Teerijärven rannalle. Alueella on paljon istutuksia, polkuja, ``huoneita`` ja persoonallisia yksityiskohtia.

Puutarhamme on rakennettu ``kahden hengen hartiapankilla`` vuodesta 2010 keskelle risukkoista vanhaa hakkuualuetta; aluksi kului muutama vuosi raivuutöissä ja risunpoltossa ennen varsinaista Arboretumin rakentamista.
Tavoitteenamme on ollut luoda persoonallinen elämysmetsäpuutarha alueen luonnonvaraisia kasveja säilyttäen ja uusia harkitusti istuttaen. Pääosin itsekasvatetut (siemenkasvatus) erikoispuut, pihalampi, hyötytarha, pihasuihku, pitkospuukivikkoalue yms. antavat omaleimaisen ilmeen puistolle. Hakkeella päällystettyjä polkuja risteilee alueella yli kilometri kukkaistutuksia, kärhöjä, atsaleoja ja rhodoja unohtamatta. Alue on mielestämme parhaimmillaan keväällä vuokkoaikaan ja alkukesällä, mutta elokuussakin riittää nähtävää ja koettavaa.
Tervetuloa katsomaan ja kyselemään. Saat ideoita ja vinkkejä luonnonmukaisesta piha-alueiden jalostamisesta esim. heinikosta kunttaksi tai niityksi. Puiden siemenkasvatuksesta osaamme myös antaa ``kantapään kautta opittuja`` vinkkejä.

Ulkoilmakahvio sijaitsee rannalla vanhan rantasaunan kupeessa. Kahvit ja herkut ; niin makeat kuin pikkusuolaisetkin tarjoilee Orivesiläinen Pitopalvelu Hetkessä. Klo 16 esittelykierrokselle (n. 1h)osallistuvat voivat nauttia kahvion antimista vielä kierroksen jälkeen.
Maksutapana käteinen tai pankkikortti.

Puistossa liikutaan vain poluilla; alueella mahdollisesti käärmeitä. Arboretumissa on myös arkojen kasvinalkujen lisäksi esillä keramiikkaa, joten koirien tuonti alueelle on kielletty ja toivomme, että vanhemmat valvovat lastensa liikkumista.


Opastetut esittelyt klo 13, klo 14.30 ja klo 16.
Parkkiohjeet:
PARKKI 1: Iso-Teerijärven uimalan parkkialue, josta matkaa n. 300m pihaan. Parkkialueen läpi kulkee tie mökeille, joten jätäthän kulun vapaaksi.
Paikkakuntalaisten toivotaan mahdollisuuksien mukaan saapuvan reippaillen esim polkupyörillä.
PARKKI 2: Oriveden Hiihtomaan parkkialue Leppästentie 97, josta on matkaa kävellen n.1,5km turvallisesti tienvierellä kulkevaa liikuntareittiä pitkin. Seuraa opasteita.

Liikuntaesteiset: soita ennen tapahtuman alkua Minnalle p.0407406929 ohjeiden saamiseksi.

Alue on laaja, joten varaa reilusti aikaa tutustumiseen ja tietysti kahvitteluun!

Yhteystiedot
Omistajat
Minna Kaila
Mauri Kaila
Katuosoite
Leppästentie 232 Sijainti kartalla
Postinumero
35100
Postitoimipaikka
Orivesi
Maakunta
Pirkanmaa
Kunta
Orivesi
Puhelin
0407406929
Sähköposti
Pääsymaksu
-
Puutarhamatkailukohde
Ei
Aukioloajat
Lisäpalvelut
  • Esteetön pääsy
  • Koirat sallittu
  • Kahvitarjoilu
  • Taimimyynti
  • Itsepoiminta
  • Majoitus
Palvelukielet
  • Suomi
  • Ruotsi
  • Englanti