TAPAHTUMAINFOA

Avoimet Puutarhat -teemapäivän aineistoa ja infoa

Puutarhaportaali Avoimet puutarhat

Puutarhaportaali Avoimet puutarhat 

Avoimet puutarhat -sivusto toimii ympärivuotisena puutarhamatkailusivustona ja se kokoaa myös kerran kesässä järjestettävään valtakunnalliseen Avoimet puutarhat -teemapäivään ilmoittautuneiden puutarhojen profiilit. 

Puutarhamatkailukohteet

Puutarhaportaalissa on mukana iso joukko puutarhoja, jotka avaavat porttinsa vierailijoille eri ajankohtina pitkin vuotta. Näet puutarhakuvauksien (puutarhaprofiilien) aukioloajankohdasta milloin puutarhoissa sopii vierailla. Hakutoiminnolla Puutarhamatkailukohde, voit etsiä sellaisia puutarhoja, jotka ovat erikseen ilmoittaneet puutarhansa puutarhamatkailukohteeksi. Osa sivustolla olevista yksityisistä puutarhoista toivottaa vierailijat tervetulleiksi puutarhaansa muinakin aikoina kuin vain teemapäivänä, ja tiedot tästä he kertovat omalla sivullaan. Moni puutarha pitää portit avoinna myös sopimuksesta, joten voit olla yhteydessä kiinnostavaan puutarhaan ja kysyä mahdollisuutta puutarhavierailulle.

Teemapäivä Avoimet puutarhat

Avoimet puutarhat on kerran kesässä järjestettävä yhteinen puutarhavierailupäivä ja tähän tapahtumaan osallistuvat puutarhat ovat myös esillä tällä sivustolla. Teemapäivään osallistuvat puutarhat luovat sivustolle omat profiliit, joissa he kuvailevat puutarhaansa sekä kertovat mahdollisista tarjoamistaan palveluista ja ohjelmasta teemapäivän aikana. Teemapäivänä kaikki siihen osallistuvat puutarhat ovat avoinna vierailijolle kello 12-17 välisenä aikana. Puutarhassa vierailusta ei saa periä pääsymaksua teemapäivän aikana.