TAPAHTUMAINFOA

Avoimet Puutarhat -teemapäivän aineistoa ja infoa

Vuoden 2020 Avoimet Puutarhat -teemapäivän yhteistyökumppanit

Tänäkin vuonna jatkamme hedelmällistä yhteistyötä Biolanin kanssa. Lisäksi mukana on Allergia-, Iho- ja Astmaliitto kampanjallaan "Ota luontoaskel! Luontoyhteys, terveys ja vieraslajitalkoot".

Avoimet puutarhat -tapahtuman järjestää Puutarhaliitto ry yhteistyössä Svenska trädgårdsförbundet rf:n, Kotipuutarha-lehden sekä Nikolai ja Ljudmila Borisoffin ja Maiju ja Yrjö Rikalan säätiöiden kanssa.

Yhteistyökumppaneina ovat: Biolan ja Allergia-, Iho- ja Astmaliitto.

BIOLAN

Puutarhafiilis pieni 4

Biolan on suomalainen perheyritys, jonka 45-vuotinen historia perustuu kiertotalouden luomiseen ja hyödyntämiseen.

Biolanin koko liikeidea toteutetaan kestävän kehityksen ja kierrätysraaka-aineiden hyödyntämisen ehdoilla. Kehitämme tuotteita, joiden käyttö vähentää ihmisen päivittäisen elämän aiheuttamaa ympäristökuormitusta.

Lue lisää

ALLERGIA-, IHO- JA ASTMALIITTO

mielenterveys

Ota luontoaskel! Liikkuminen luonnossa sekä piha- ja puutarhatyöt vahvistavat meidän kaikkien luontokontaktia ja immuunijärjestelmää.

Allergia-, Iho- ja Astmaliitto järjestää muun muassa Suomen luonnonsuojeluliiton (WWF) kanssa vieraslajitalkoita, joiden avulla kitketään haitallisia vieraslajeja, liikutaan luonnossa ja saadaan hyvää oloa!

Lue lisää

 

KASVINTERVEYSVUOSI 2020

Kasvinterveysvuosi liten bild

Vuosi 2020 on YK:n julistama kansainvälinen kasvinterveys-vuosi, jonka aikana kasvinterveyskysymyksiä nostetaan esille maailmanlaajuisesti.

Aloitteen teemavuodesta teki Suomi. Kasvinterveys on koko maailman mittakaavassa erittäin tärkeä kysymys nyt kun ilmaston lämpeneminen edistää kasvintuhoojien leviämistä.