TAPAHTUMAINFOA

Avoimet Puutarhat -teemapäivän aineistoa ja infoa

Avoimet Puutarhat - valtakunnallinen teemapäivä kutsuu puutarhavierailulle

Ensi vuonna teemapäivä järjestetään 5.7.2020 klo 12-17.

Teemapäivään voi taas ilmoittautua mukaan heti vuoden vaihteen jälkeen ja pitkin kevätta aina toukokuun loppuun saakka. 

Avoimet puutarhat 7.7.2019

Puutarhaliitto ja Svenska Trädgårdsförbundet on järjestänyt Avoimet puutarhat -teemapäivän vuodesta 2012 lähtien.  Tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa puutarhoista ja kasveista kiinnostuneiden  harrastajien ja puutarhoissa vierailijoiden keskuudessa. Myös media on kiinnostunut tapahtumasta, jonka aikana kymmenet tuhannet vierailijat tutustuvat satoihin puutarhoihin ympäri Suomen. 

PIHASI TAI PUUTARHASI ei tarvitse olla huippuhieno tai -siisti. Pääasia on, että haluat jakaa kokemuksiasi muiden harrastajien kanssa. Voit olla kasvikeräilijä tai aivan tavallinen pihanomistaja, joka nauttii puutarhan rakentamisesta ja hoitamisesta.

LIITY VIERAILUPIHAKSI, saat meiltä lisätietoja ja ohjeita, porttiviirin ja rintamerkit tapahtumapäivään osallistumisen tueksi. Teemapäivään ilmoittaudutaan mukaan rekisteröimällä puutarha avoimetpuutarhat.fi verkkopalveluun.

LÄHDE PIHAVIERAILULLE. Hyödynnä avoimetpuutarhat.fi-hakutoimintoja ja löydät vierailukohteiden tiedot. Aukioloajankohdasta selviää milloin puutarhaan sopii tutustua. Monet puutarhat avaavat porttinsa vierailijoille teemapäivän lisäksi sopimuksen mukaan. Teemapäivän vierailuille ei tarvitse erikseen ilmoittautua!

Tule mukaan iloiseen tapahtumaan!

Avoimet lyhyesti

  • v. 2012 lähtien - jo kahdeksas teemapäivä
  • esillä lähes 500 kotimaista puutarhaa
  • kotipuutarhoja, yleisökohteita ja kauppapuutarhoja
  • kävijöitä vuosittain n. 50 000
  • maksuton, valtakunnallinen tapahtuma
  • vuosittain myönnettävä Avoin Puutarha -tunnustuspalkinto
IMG 4220 P6280087 P7020003 IMG 4236 P7020018 IMG_4218.jpg