PUUTARHAT

Avoimet Puutarhat 16.6.2024 klo 12–17

Puutarhahaku

Hannelen ja Karin puutarha

Hannelen ja Karin puutarha

Puutarhamme sijaitsee Saimaan rantatöyräällä Lappeenrannan Tiuruniemessä entisen Tiurun sairaalan henkilöstön asuinalueella. Koska kotimme on rivitalossa, meillä on etupiha ja takapiha.
Olemme luoneet pihapuutarhaamme innolla, ilolla ja mielikuvituksella yli kolmekymmentä vuotta. Siitä on tullut suunniteltu ja hoidettu palanen luontoa mäntyjen keskelle.

Puutarhamme on meille luontoon avautuva toinen koti, jossa on erilaisia näkymiä, ”huoneita”. Salaperäisyys on tärkeää: puutarha ei avaudu yhdellä silmäyksellä eikä kaikkea näe kerralla.
Meille oleellista ei ole se, kuinka paljon ja mitä saamme aikaiseksi vaan se, kuinka paljon mielihyvää ja energiaa saamme puutarhaamme käytetystä ajasta. Olemme tehneet puutarhan itsellemme iloksi. Imatran Puutarhan Ystävien jäsenenä ja puutarhamarttana on välillä annettava periksi ja avattava puutarhan portti muillekin.

Puutarhamme on hyvin vihreä, siinä on runsaasti havukasveja. Saimaa-näkymää kehystävät iäkkäät luonnonkatajat, jotka viestivät sitkeydestä ja sisukkuudesta karulla paikalla. Havujen ansiosta puutarha ei ole riisutun näköinen talvellakaan. Etupihan kivijoki ohjaa peltilehmät omille laidunpaikoilleen pois pihasta. Kukkivia kasveja toki löytyy mutta ei meillä mitään ilotulitusta ole niiden osalta. Puutarhassamme ei ole rakennelmia tai vesiaiheita. Rikkaruohoja kyllä löytyy.

Useat linnut pesivät ja viihtyvät puutarhassamme. Oravat kiipeilevät kärhötelineissä ja koristeissa, supikoira katsastaa paikkoja yön hämärässä. Talvella Riku-rusakko käy kolistamassa lintujen ruokinta-astiaa mutta eksyy välillä maistamaan kiellettyjä hedelmiä. Myyrien kanssa yritämme tulla juttuun, vaikka koville kyllä ottaa. Elävä luonto moninaisuudessaan on meille tärkeä asia ja iso ilo myös puutarhassamme.
Niin, hyötypuutarha. Kyllä silläkin on kokoa mutta se on mökillä – ei tule aika sielläkään pitkäksi.

Puutarhamme ei ole valmis eikä sen ole tarkoitus tullakaan valmiiksi. Se elää.

Yhteystiedot
Omistajat
Hannele ja Kari Puolakka
Katuosoite
Caprintie 50 as4 Sijainti kartalla
Postinumero
55330
Postitoimipaikka
Tiuruniemi
Maakunta
Etelä-Karjala
Kunta
Lappeenranta
Puhelin
0405272721
Puutarhamatkailukohde
Ei
Aukioloajat
Lisäpalvelut
  • Esteetön pääsy
  • Koirat sallittu
  • Kahvitarjoilu
  • Taimimyynti
  • Itsepoiminta
  • Majoitus
Palvelukielet
  • Suomi
  • Ruotsi
  • Englanti