PUUTARHAT

Avoimet Puutarhat 16.6.2024 klo 12–17

Puutarhahaku

Kaarteen puutarha

Kaarteen puutarha

Vuonna 2000 aloitettu aiemmin rakentamattomalle kiinteistölle täysin nollasta ja sittemmin useassa eri vaiheessa rakkaudella rakennettu ja laajennettu omakotitalon ja lisärakennuksien noin puolen hehtaarin piha-alue sisääntuloportteineen ja leijonapatsaineen.

Piha-alueelle aloitettiin vuonna 2001 toteuttaa itse tehtyä piha-ja maisemointisuunnitelmaa, jota on vuosien saatossa täydennetty yhteistyössä usean eri piha- ja vihersuunnittelijan kanssa. Viimeisimpänä suunnitelmien päivittäjänä ja toteuttajana on toiminut Lohjalainen Toivepiha Oy.

Alue jakaantuu kiinteistön sisääntuloalueeseen ja ajotiehen, päärakennuksen ylä- ja alapihaan sekä lisärakennuksen piha- ja istutusalueeseen sekä erilliseen ala- ja yläpuutarhaan ja tsasounan tiehen ja pihaan. Lisäksi on luonnontilassa oleva metsäpolku sekä laavu.

Alueella on yli 44 eri puu- pensas- ja kasvilajiketta.
Syreeniaita hallitsee sisääntuloaluetta ja portin molemmin puolin ovat korkeat pylväshaavat. Ajotietä reunustaa sinikuusama-aita. Piha-aluen P-paikan reunoilla jatkuu sinikuusama ja vastapäätä norjanangervoaita sekä taloneturinteessä istutusten seasta nousee sinikuuset ja sembramännyt. Pysäköintipaikalle tultaessa huomio kiinnittyy myös suureen tiilipaateen ja keijuangervoistutuksiin.

Päärakennuksen ja lisärakennuksen edessä on laaja nurmikko sekä kasvistona purppuraheisiangervot, rinneangervot, keltajapaninangervot "Magic Carpet", tuiviot, pallohortensiat, pallotuijat, korkeat pylväshaavat ym ym.
Alapuutarhan kasvusto onkin varsinainen ”salainen puutarha” ! Puutarhaan ja alueelle on sijoitettu useita kauniita mosaiikki- ja betonitöitä.
Aluetta kehitetään viimeisimmän pihasuunnitelman mukaisesti valituilla yksityiskohdilla, vaikkakin pääpaino on puutarhan perushoito- ja ylläpitotoimenpiteillä, itse tehden ja paikallisten viher- ja piharakentajien avulla.

HUOM !
Alueella toimiva Kaarteen yksityinen sotamuseo ja TeijArt mosaiikkigalleria ovat auki sopimuksen mukaan. Pääsymaksu 10€ hlö sisältää pääsyn sekä museoon että galleriaan.

Yhteystiedot
Omistajat
Kalervo Kaarre
Teija Kaarre
Katuosoite
Jägerhornintie 30 Sijainti kartalla
Postinumero
08700
Postitoimipaikka
Lohja
Maakunta
Uusimaa
Kunta
Lohja
Puhelin
+358400471644
Puutarhamatkailukohde
Ei
Lisätietoja
Aukioloajat
Lisätiedot

Puutarha on Kaarteen sotamuseon ja TeijArt-gallerian vieraiden saavutettavissa vierailujen aikana.

  • Sopimuksen mukaan
Lisäpalvelut
  • Esteetön pääsy
  • Koirat sallittu
  • Kahvitarjoilu
  • Taimimyynti
  • Itsepoiminta
  • Majoitus
Palvelukielet
  • Suomi
  • Ruotsi
  • Englanti