PUUTARHAT

Avoimet Puutarhat 9.7.2023 klo 12–17

Puutarhahaku

Kissanmaan keidas, Tampere

Kissanmaan keidas, Tampere

50-luvun omakotialueella sijaitsevasta, elämänlangan ja lehtokotiloiden valtaamasta pihasta on tehty seitsemässä vuodessa monipuolinen lapsi- ja koiraperheen puutarha.

Märkää maaperää, jossa viihtyivät sekä elämänlanka että lehtokotilot, on kuivatettu ronskin ottein kaivinkone kaverina. Elämänlangan hävittämiseksi pihasta jouduttiin kaivamaan isot maa-alueet pois, siksi pääosa istutuksista on varsin nuorta. Vanhasta pihasta jäljelle jäi lähinnä hedelmäpuita (kaksi omenapuuta, luumu- ja kirsikkapuu), yksi iso, katkaistu (kanadan?)tuija, iso suomentatarpöheikkö, sisääntulon vuorimänty sekä pensas- ja lauta-aidat.

Pihaan on rakennettu kaksi isoa terassia, piha-allas, perennapenkkejä, puutarhavaja, potager-tyylinen kasvimaa ja kasvihuone. Takapihalla on aitaus koirille. Koiramme ovat kovaäänisiä, mutta ystävällisiä – tämä tiedoksi koiria pelkääville ihmisille.

Puutarhamme on pääosin nuori, joten istutukset ovat niiltä osin pieniä ja odottavat kasvua ja leviämistä. Keskeneräistäkin on, niin kuin varmasti jokaisessa puutarhassa.

Tervetuloa levähtämään keitaassamme, viihtymään ja viettämään aikaa! Jos sää suosii puutarhapäivänä, voit mainiosti ottaa nokoset riippumatossa, paistatella päivää terassien aurinkotuoleissa ja maistella perheen 15-vuotiaan tyttären leipomuksia pop up -kahviossa (varaa kolikkoja mukaan!).

Pihan kasveja mm.
-päärynäpuu "Tohtorin päärynä"
-japaninmagnolia "Vanha rouva"
-hakuropaju
-hortensia "Pinky-Winky"
-ruusuorapihlaja
-riippalehtikuusi
-purppurariippakoristeomenapuu "Royal beauty"
-pioneja, kivikkokasveja, koristeheiniä, perinneperennoja mm. naapurustosta ja mummolasta.

Pihassa on myös taimenvaihtopiste, johon voit tuoda omia taimiasi ja valita tilalle vaihtopisteen taimia, tai halutessasi ostaa taimia pikkurahalla. Muista nimetä tuomasi taimet!

Terveyssyistä toivomme vierailujen ajoittuvan alkupäivään, klo. 12-15.

Yhteystiedot
Omistajat
Tiina Peltola
Katuosoite
Sopulinkatu 10 Sijainti kartalla
Postinumero
33530
Postitoimipaikka
Tampere
Maakunta
Pirkanmaa
Kunta
Tampere
Puhelin
ei
Sähköposti
tiina.peltola(at)elisanet.fi
Facebook profiili
ei
Pääsymaksu
ei
Puutarhamatkailukohde
Ei
Aukioloajat
Lisätiedot

Avoinna sopimuksen mukaan.

  • Sopimuksen mukaan
Lisäpalvelut
  • Esteetön pääsy
  • Koirat sallittu
  • Kahvitarjoilu
  • Taimimyynti
  • Itsepoiminta
  • Majoitus
Palvelukielet
  • Suomi
  • Ruotsi
  • Englanti