PUUTARHAT

Avoimet Puutarhat 16.6.2024 klo 12–17

Puutarhahaku

Näytetään ainoastaan teemapäivään osallistuvat puutarhat

Kiviniemen lammella

Osallistuu teemapäivään 2024
Kiviniemen lammella

Kiviniemen lammella

8-vuotias puutarha, jonka muotoutumista monimuotoiseksi, ympäristön huomioivaksi ulko-olohuoneeksi työstetään lakkaamatta. Keskiönä puutarhassa on iso lampi, joka tuo kaikenlaista elämää pihapiiriin ja lammen rannalla seisoo 2020 kesänä valmistunut kesähuone -Valon Maja.

Puutarhamme laitto aloitettiin syksyllä 2016. Piha-aluetta reunustaa metsäkaistaleet, joihin pikkuhiljaa luodaan luonnollista ja hoidettua metsäpuutarhaa mm. jalopuilla, rhodoilla ja atsaleoilla. Iso lampi on puutarhan sydän, jonka lisäksi puutarhassa riittää katseltavaa kesähuoneen, kukkapenkkien sekä viljelysten muodostaman runsauden keskellä. Kantavana teemana toimii kerroksellisuus ja luonnon kunnioittaminen.

Osallistuminen tämän vuoden tapahtumaan oli selvä aistipuutarhojen ollessa itselleni se inspiraatio, mikä aikanaan veti minut puutarhan maailmaan. Puutarhan hermostoa rauhoittava vaikutus on koko perheellemme tärkeää. Se myös aktivoi aistejamme, jotka välittävät meille sen kaiken hyvän puutarhasta ja tämä näkyy myös nykyisessä puutarhassa vahvasti kasvivalinnoissa.

Iloa puutarhassa tuo sekin, kun näkee, että se palvelee omaa perhettä sekä luonnon eläimiä, niinpä linnunpöntöt lisääntyvät joka kevät pihapiirissä. Puutarhassa on havuja sekä mukava valikoima erilaisia mutkattomia perennoja tuoden kukintaa koko kasvukaudelle. Jotkut erikoisuudet kiehtovat, mutta silti käytännöllisyys menee edellä ratkaisuissa ja kasvivalinnoissa. Kokeilujakin pitää olla, kun jotain mielenkiintoista osuu eteen... Esimerkiksi ruusut ovat alkaneet lisääntyä puutarhassa ja urakka nurmikon vähentämiseen on jatkunut tänäkin kesänä. Lokoilupaikkoja puutarhasta löytyy, jotta puutarhurikin muistaa laiskotella ja pysähtyä ihailemaan ympäristöä. Rakennelmia puutarhassa edustavat puuvarasto, grillipaikka, lavakaulusviljelmät, 'Vinksin Vonksin' -botager ja lammen puro sekä lammen rannalla oleva kasvihuone sekä taloa reunustava pihakiveys
Puutarhapäivänä puutarhassa toimii pop-up kesäkahvila, jonne nuoret aikuisemme ovat loihtineet teille herkkuja. Varaathan käteistä tai Mobile Payn maksua varten.
Parkkeeraus viereisen punamultaisen kylätalon parkkikselle, josta opastus puutarhaan. Pihaan mahtuu kolme autoa, mikäli tarve esteettömään kulkuun tai kävely on haastavaa.
Oci-kissaherramme saattavat ulkoilla hihnassa puutarhassamme päivän aikana, joten varmistathan ’turvallisen pääsyn’ ennen, kuin tuot koirasi pihapiiriin.

Pääset tutustumaan puutarhaamme lisää YouTube kanavallani Puutarhailoa Kiviniemen lammella.

Sydämellisesti tervetuloa!

Yhteystiedot
Omistajat
Virpi Pakaslahti
Katuosoite
Suoraniementie 2 Sijainti kartalla
Postinumero
06200
Postitoimipaikka
Porvoo
Maakunta
Uusimaa
Kunta
Porvoo
Puhelin
0400801137
Puutarhamatkailukohde
Ei
Lisätietoja
Aukioloajat
 • Sopimuksen mukaan
 • Osallistuu teemapäivään 2024
 • Teemapäivä järjestetään 16.6.2024. Teemapäivänä puutarhat ovat auki klo 12-17
Lisäpalvelut
 • Esteetön pääsy
 • Koirat sallittu
 • Kahvitarjoilu
 • Taimimyynti
 • Itsepoiminta
 • Majoitus
Palvelukielet
 • Suomi
 • Ruotsi
 • Englanti