PUUTARHAT

Avoimet Puutarhat 7.8.2022 klo 12–17

Puutarhahaku

Kiviniemen lammella

Kiviniemen lammella

5-vuotias puutarha, jonka muotoutumista asukkaidensa näköiseksi ulko-olohuoneeksi työstetään edelleen. Keskiönä puutarhassa on iso lampi, joka tuo kaikenlaista elämää pihapiiriin ja lammen rannalla viime kesänä vamistunut kesähuone -Valon Maja.

Puutarhamme laitto aloitettiin keväällä 2017. Piha-aluetta reunustaa metsäkaistaleet, joihin pikkuhiljaa luodaan luonnollista ja hoidettua metsäpuutarhaa rhodoineen ja atsaleioneen. Iso lampi saa olla pihan keskiössä ja sen kunnostaminen aloitettiin ensimmäisenä kivireunojen rakentamisella.

Puutarhamme muuntuu edelleen ja suunnitelmia riittää. Vanhimmat osat puutarhaa ovat jo asettuneet aloilleen ja ensimmäisiä perennapenkkejä ollaan päästy jo harventamaankin. Rakennelmia puutarhssa edustavat puuvarasto, grillipaikka ja lammen puro. Kesähuone rakentui viime kesänä, joten tänä kesänä ollaan päästy kokeilemaan kasvihuoneviljelyä. Pihakiveyksestä edelleen haaveilemme... Sen sijaan linnunpöntöt ovat jälleen lisääntyneet pihapiirissä.

Pihan pääpäsmärille iloa puutarhassa tuo, kun näkee, että se palvelee omaa perhettä ja luonnon eläimiä. Pihalla on mukava nähdä elämää! Puutarhassa on havuja sekä mukava valikoima mutkattomia perennoja. Jotkut erikoisuudet kiehtovat, mutta silti käytännöllisyys menee edellä ratkaisuissa ja kasvivalinnoissa. Kokeilujakin pitää olla, kun jotain mielenkiintoista osuu eteen... Esimerkiksi ruusut ovat alkaneet lisääntyä puutarhassa ja kolme uutta kukkapenkkiä ilmestyi syksyllä. Lokoilupaikkoja puutarhasta löytyy, jotta puutarhurikin muistaa laiskotella ja pysähtyä ihailemaan ympäristöä.

Sydämellisesti tervetuloa katsomaan missä vaiheessa puutarha projektejamme olemme! Sen voimme luvata ettei valmista ole, eikä ehkä koskaan tulekaan olemaan. Meidän puutarhassa pääsee opettelemaan keskeneräisyyden sietämistä.

Nuoremme pitää kahvilaa tapahtumapäivänä. Tule siis rauhassa, istahda hetki puutarhassa kahvia ja pullaa nauttien! Käteinen ja Mobile Pay käyvät maksuvälineinä.

Tulethan puutarhaamme vain terveenä ja huomioit 2m:n turvaetäisyydet ❤️.

Yhteystiedot
Omistajat
Virpi Pakaslahti
Katuosoite
Suoraniementie 2 Sijainti kartalla
Postinumero
06200
Postitoimipaikka
06200
Maakunta
Uusimaa
Kunta
Porvoo
Puhelin
0400801137
Puutarhamatkailukohde
Ei
Aukioloajat
Lisäpalvelut
  • Esteetön pääsy
  • Koirat sallittu
  • Kahvitarjoilu
  • Taimimyynti
  • Itsepoiminta
  • Majoitus
Palvelukielet
  • Suomi
  • Ruotsi
  • Englanti