PUUTARHAT

Avoimet Puutarhat 16.6.2024 klo 12–17

Puutarhahaku

Kiviniemen lammella

Kiviniemen lammella

6-vuotias puutarha, jonka muotoutumista asukkaidensa näköiseksi ulko-olohuoneeksi työstetään lakkaamatta. Keskiönä puutarhassa on iso lampi, joka tuo kaikenlaista elämää pihapiiriin ja lammen rannalla seisoo 2020 kesänä valmistunut kesähuone -Valon Maja.

Puutarhamme laitto aloitettiin keväällä 2017. Piha-aluetta reunustaa metsäkaistaleet, joihin pikkuhiljaa luodaan luonnollista ja hoidettua metsäpuutarhaa rhodoineen ja atsaleioneen. Iso lampi saa olla pihan keskiössä ja sen kunnostaminen aloitettiin ensimmäisenä kivireunojen rakentamisella.

Puutarhamme muuntuu edelleen ja suunnitelmia riittää. Vanhimmat osat puutarhaa ovat jo asettuneet aloilleen ja ensimmäisiä perennapenkkejä ollaan päästy jo harventamaankin. Rakennelmia puutarhassa edustavat puuvarasto, grillipaikka, lavakaulusviljelmät ja lammen puro sekä lammen rannalla oleva kasvihuone. Kasvihuoneviljely on siis uudehko harrastus puutarhassa. Pihakiveyskin saatiin viime kesänä valmiiksi ammattilaisten avulla. Tänä kesänä olemme aloittaneet potagerin perustamisen ’no-dig’ -menetelmällä takapihan puolelle ja jälleen uusi perennapenkki on muotoutunut puutarhaan.

Pihan pääpäsmärille iloa puutarhassa tuo, kun näkee, että se palvelee omaa perhettä ja luonnon eläimiä ja linnunpöntöt lisääntyvät joka kevät pihapiirissä. Puutarhassa on havuja sekä mukava valikoima mutkattomia perennoja. Jotkut erikoisuudet kiehtovat, mutta silti käytännöllisyys menee edellä ratkaisuissa ja kasvivalinnoissa. Kokeilujakin pitää olla, kun jotain mielenkiintoista osuu eteen... Esimerkiksi ruusut ovat alkaneet lisääntyä puutarhassa ja urakka nurmikon vähentämiseen on jatkunut tänäkin kesänä. Lokoilupaikkoja puutarhasta löytyy, jotta puutarhurikin muistaa laiskotella ja pysähtyä ihailemaan ympäristöä.

Pääset tutustumaan puutarhaamme järjestämilläni kursseilla. Lue lisää tapahtumista www.lasnanyt.fi.

Tulethan meille vain terveenä ❤️. Kissamme saattavat ulkoilla hihnassa puutarhassamme päivän aikana, joten ethän tuo koiraa pihaan varmistamatta ’vapaata pääsyä’ ensin.

Sydämellisesti tervetuloa!

Yhteystiedot
Omistajat
Virpi Pakaslahti
Katuosoite
Suoraniementie 2 Sijainti kartalla
Postinumero
06200
Postitoimipaikka
Porvoo
Maakunta
Uusimaa
Kunta
Porvoo
Puhelin
0400801137
Puutarhamatkailukohde
Ei
Lisätietoja
Aukioloajat
  • Sopimuksen mukaan
Lisäpalvelut
  • Esteetön pääsy
  • Koirat sallittu
  • Kahvitarjoilu
  • Taimimyynti
  • Itsepoiminta
  • Majoitus
Palvelukielet
  • Suomi
  • Ruotsi
  • Englanti