PUUTARHAT

Valtakunnallinen puutarhahakemisto

Puutarhahaku

Lohikadun puutarha

Lohikadun puutarha

Lohikadun puutarha sijaitsee Urpolassa 1952 rakennetun ja 2010 laajennetun rintamamiestalon ympärillä. Puutarha on siinä aina ollut, se on vain muuttanut muotoaan vuosien varrella asukkaiden innokkuuden ja luovuuden myötä. Puutarhassa yhdistyy hyöty- ja koristepuutarha ja omistajien leikki ja kekseliäisyys.

Lohikadun puutarha sijaitsee Urpolan kaupunginosaa halkovan Urpolanjoen läheisyydessä. Maa on ravinteikasta ja multavaa lapion syvyydeltä ja tontilla on aina asunut ihmisiä, jotka ovat nauttineet maaperän kosteudesta ja multavuudesta. Puutarhassa kasvavat niin marjapensaat, omenapuut kuin perennatkin. Upeat ja valtavat alkuperäiset pionit, korkea puumainen rodo "Mikkeli" sekä salaisen suojan antava koristepihlaja kruunaavat pienen pihan. Perennapenkkejä on myllätty innolla vuosittain, aina jotakin kasvupaikkaa muutellen tai uusia kasveja istutellen. Penkkejä on rajattu kivillä, muureilla ja aidoilla. Puutarhan erikoisuutena on ovet ja ikkunat, ruostuneet aarteet ja pelastetut kyltit ja kauniit esineet. Pihan perällä Liiterigalleriassa on tänä kesänä "Kauneutta, ideoita ja designia"-näyttelyssä esillä eri materiaaleista valmistettuja käsityötuotteita sekä kierrätystaidetöitä.

PALA MAATA JA TAIVASTA– kukkia & taidetta - avoimet puutarhat tapahtuma kahdella hurmaavalla pihalla - jo viidettä kertaa! Kahden taiteellisen puutarhailijan kotipihat avoinna la 6.8. klo 12-18 ja su 7.8. klo 12-18. jolloin voit tutustua puutarhoihin ja taidenäyttelyihin. Näyttelyt ovat myyntinäyttelyitä. Ei pankkikorttimahdollisuutta.

Mikkelin kaupunki myönsi tapahtumalle vuoden 2014 Kulttuurikannustin tunnustuksen ja Rikalan puutarhasäätiö on kahtena vuonna tukenut toimintaamme. Tuhannet kiitokset!

Lisätietoja Facebookista:
www.facebook.com/Pala-maata-ja-taivasta-avoimet-puutarhat-1594177554151227/?fref=ts
www.palamaatajataivasta.blogspot.fi

Yhteystiedot
Omistajat
Heini Kylliäinen
Katuosoite
Lohikatu 10
Postinumero
50100
Postitoimipaikka
Mikkeli
Maakunta
Etelä-Savo
Kunta
Mikkeli
Puhelin
+358505908137
Puutarhamatkailukohde
No
Aukioloajat
Lisätiedot

Lauantaina 6.8.2016 klo. 12-18.
Sunnuntaina 7.8.2016 klo. 12-18.
Kahvila Kupposesta saatavilla kahvi…

Lisäpalvelut
  • Esteetön pääsy
  • Koirat sallittu
  • Kahvitarjoilu
  • Taimimyynti
  • Itsepoiminta
  • Majoitus
Palvelukielet
  • Suomi
  • Ruotsi
  • Englanti