PUUTARHAT

Avoimet Puutarhat 16.6.2024 klo 12–17

Puutarhahaku

Mielikuvamatkaajan meditaatiopuutarha

Osallistuu teemapäivään 2024
Mielikuvamatkaajan meditaatiopuutarha

Mielikuvamatkaajan meditaatiopuutarha

Tässä puutarhassa on keskitytty luoviin ideoihin, kukkiin ja pörriäisten ja perhosten hyvinvointiin. Hyötykasvejakin on, mutta pääosin puutarha on pyhitetty silmänruualle.

Noin 900-neliöistä Mielikuvamatkaajan meditaatiopuutarhaa hoitaa Nunu miehensä Tonin kanssa. Puutarha on saanut nimensä siitä, että puutarhanhoito on omistajilleen terapeuttista ja meditatiivista läsnäoloa tässä hetkessä. Nunu kertoo meditoivansa istuttaessaan tai kitkiessään kukkapenkkiä, leikatessaan nurmikkoa tai maatessaan riippukeinussa.
Toni hoitaa nurmikonleikkuun ja auttaa puutarhan rakenteiden kanssa, Nunu huolehtii istutuksista, ideoinnista ja pääosin toteutuksesta. Rakas vanha kissarouva Tikru valvoo puutarhatöitä enää viimeisestä leposijastaan tuijan alla.
Puutarha on vielä alkutekijöissään. Asioiden annetaan johtaa seuraavaan ilman erityistä suunnitelmaa, sillä puutarha kertoo tekijälleen, millainen se haluaa olla. Puutarhassa on vanhaa perua omena-, kirsikka- ja luumupuita ja marjapensaita. Nunu on istuttanut alppiruusuja, syyshortensiaa, omenapuun ja paljon kukkia. Nunu rakastaa kaikkia kukkia, myös rikkaruohoiksi nimettyjä.
Raparperi, kesäkurpitsa ja muut helpot hyötykasvit ovat vakiintuneet, ja tilaa on annettu etenkin helppohoitoisille kukkiville yrteille. Nunu haaveilee kasvihuoneesta, kunhan sopivat materiaalit löytyvät ja sijainti saadaan päätettyä.
Mielikuvamatkaajan meditaatiopuutarha on aina parhaimmillaan, koska siellä puuhastelusta tai rauhoittumisesta voi nauttia lähes läpi vuoden. Kesällä kukkii aina jossain ja talvella nautitaan puutarhaa katsellen ja seuraavaa kasvukautta suunnitellen.
Palkitsevinta on Nunun mielestä, kun saa toteuttaa omia visioita, joiden näkee kukoistavan tekemisen jäljiltä. Onnistumisesta kertovat myös pörriäisten, perhosten ja sudenkorentojen parveilu puutarhassa. Nunu toivoo, että puutarhassa kävijöille jää mieleen jokin puutarhan antama tunne.
Nunu kuvailee: ”Hei, mulle tuli idea… Usein päähäni tulee joku villi idea, joka sitten alkaa elää omaa elämäänsä ja muotoutuu prosessin edetessä. Hyvä esimerkki on suihkulähde, jonka osat valoin ensin betonista raparperinlehdille, seuraavana kesänä parantelin sitä ja viime kesänä se löysi oikean muotonsa. Tykkään myös käyttää kierrätettyä: usein toisen romu on toisen aarre!”. Instagramissa löydät puutarhan päivityksiä tililtä mielikuvamatkaaja.

Yhteystiedot
Omistajat
Anu Nunu Laitinen
Toni Väkeväinen
Katuosoite
Villa Iiris, Koukkukuja 4 Sijainti kartalla
Postinumero
07920
Postitoimipaikka
Loviisa
Maakunta
Uusimaa
Kunta
Loviisa
Puhelin
0407670637
Pääsymaksu
-
Puutarhamatkailukohde
Ei
Aukioloajat
Lisätiedot

16.6.2024 klo 12-17
3.-4.8.2024 klo 12-17

 • Sopimuksen mukaan
 • Osallistuu teemapäivään 2024
 • Teemapäivä järjestetään 16.6.2024. Teemapäivänä puutarhat ovat auki klo 12-17
Lisäpalvelut
 • Esteetön pääsy
 • Koirat sallittu
 • Kahvitarjoilu
 • Taimimyynti
 • Itsepoiminta
 • Majoitus
Palvelukielet
 • Suomi
 • Ruotsi
 • Englanti