PUUTARHAT

Avoimet Puutarhat 16.6.2024 klo 12–17

Puutarhahaku

Näytetään ainoastaan teemapäivään osallistuvat puutarhat

Paratiisin hedelmien tarha

Osallistuu teemapäivään 2024
Paratiisin hedelmien tarha

Paratiisin hedelmien tarha

Kotipuutarhassa vehreässä Pirkkolassa kokeillaan hedelmälajikkeita, joita on enimmäkseen totuttu näkemään vain vielä tällä hetkellä meitä edullisemmassa ilmastossa. Voit lukea lisää puutarhastamme myös artikkelista Kotipuutarhalehdessä 3/2024!

Meidän kauttamme on nyt tarjolla myös muille puutarhaharrastajille Suomen laajin valikoimpia hienoimpia erikoishedelmäkasvien lajikkeita: Persikoita, arprikooseja, päärynöitä, kirsikoita, viiniköynnöksiä. Lue lisää www.paratiisinhedelmat.fi tai hanki omasi Avoimien puutarhojen vierailulla!

Kunnon vanhan ajan talvi 2023-24 todisti oikeaksi jälleen sen, että hienoimmatkaan oikein valitut hedelmäpuut eivät kaihda pakkasta: -27 C jälkeen aprikoosit, kirsikat ja päärynät kukkivat ylenpalttisesti! Yhtään tarhan n. 15 persikkalajikkeestakaan ei testitalvi tappanut, ja hieman yllättäen, usimmissa niistäkin on varsin mukava kukinta! Mikä heinointa, myöhäisen kevään ansiosta kukintakin ajoittuu pahimman hallavaaran jälkeen, jolloin herkullista satoa on lupa jälleen odottaa! Tuore kuva on Helsingin Pitäjänmäessä vanhempieni puutarhassa kasvavan, Suomen suurimman aprikoosipuun ennätyskukinnasta!

Alla myös linkit artikkeliin ja tv-uutiseen vuoden 2020 tapahtumasta:


K&K
www.kirkkojakaupunki.fi/-/juha-solantie-hoitaa-paratiisin-hedelmien-tarhaansa-tieteellisella-otteella-avoimet-puutarhat-tapahtumaan-osallistuvalla-pihalla-nakyy-ilmastonmuutoks

MTV3
www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tiesitko-etta-suomessa-kasvatetaan-paarynoita-aprikooseja-ja-persikoita-helsinkilaisessa-puutarhassa-kokeillaan-satoja-muitakin-lajikkeita-se-oli-suoranainen-haaste/7864750

Muuttuvaan ilmastoon sopeutuva hedelmätarha Pirkkolassa on neljästä, yhteensä yli 300 erikoishedelmäkasvia käsittävästä kokoelmastani eksoottisin.
Sen teemana on hienoimpien Suomessa mahdollisten, uusien ja enimmäkseen tuntemattomien lajien ja lajikkeiden kasvatus ulkona. Ilmastonmuutos on valtava globaali uhka, mutta on myös järkevää ottaa huomioon muutoksen mukanaan tuomat paikalliset mahdollisuudet. Yhtenä tärkeänä tehtävänä on nykyisen vanhentuneen hedelmälajikevalikoiman korvaaminen muuttuvia olosuhteita vastaavaksi. Käytännössä se tarkoittaa siirtymistä kasvattamaan lajikkeita, jotka nykyään kasvavat meidän sangen pian tulevaa ilmastoamme vastaavilla alueilla, kuten vaikka Pohjois-Saksassa.

Puutarhan eri osissa kasvavat hedelmäkasvit, mm. viiniköynnökset, persikkapuut, aprikoosipuut ja saksanpähkinät - ja paljon muuta mielenkiintoista, jonka jo nykyilmasto mahdollistaa. Puutarhan perustaminen on aloitettu vasta 6 vuotta sitten ja se täydentyy joka vuosi. Paras satoikä on vasta aluillaan, mutta esimerkiksi kolmeakymmentä huippuhienoa päärynälajiketta jo pääsee maistelemaan.

Tehdäänkö teillekin pieni paratiisi?
Puutarhat ovat yksilöitä. Hienoimpienkin hedelmien kasvattaminen seudullamme lähes jokaisessa on mahdollista eikä edes vaikeaa, mutta onnistunut toteutus vaatii olosuhteiden ymmärtämistä ja erikoisosaamista. Osaaminen oikeiden lajikkeiden valintaan ja menestymään saamiseen on auennut itselleni vasta vuosikymmenien teorian ja käytännön opiskelun, ilmasto- ja lajikevertailun ja tutkimusretkien – sekä kantapään kautta. Silti joka vuosi tulee aina uusia oivalluksia.

Pitkään kypsynyt ajatukseni on tarjota osaamiseni hienoimpien hedelmien kasvattamisesta kiinnostuneiden käyttöön edullisella kokonaispaketilla, jolla toteutetaan yhdessä vaikka juuri sinun puutarhaasi ja toiveisiisi räätälöity herkkutarha parhailla kasveilla. Ei haittaa vaikket olisi koskaan edes omenapuuta kasvattanut, täsmäkonsultaation lisäksi saat puut ja kaiken kasvuun lähtöön tarvittavan!

Paratiisipaketti on myös mitä hienoin lahja-ajatus ystävälle tai sukulaiselle, isoon tai pieneen puutarhaan sopivana, vaikka jo ensi kevääksi, osoitteesta www.paratiisinhedelmat.fi

Nähdään Pirkkolassa sunnuntaina 16.6., lämpimästi tervetuloa!

Juha & Paula

Yhteystiedot
Omistajat
Juha Solantie
Katuosoite
Viidenrajantie 7 Sijainti kartalla
Postinumero
00630
Postitoimipaikka
Helsinki
Maakunta
Uusimaa
Kunta
Helsinki
Puhelin
0413156074
Sähköposti
juha.solantie(at)welho.com
Puutarhamatkailukohde
Ei
Aukioloajat
Lisätiedot

Kaudella 20.4.-20.7 tiistaisin ja torstaisin klo 16-20, muulloin etukäteen sopien.

 • Sopimuksen mukaan
 • Aukioloaikoina
 • -

 • Osallistuu teemapäivään 2024
 • Teemapäivä järjestetään 16.6.2024. Teemapäivänä puutarhat ovat auki klo 12-17
Lisäpalvelut
 • Esteetön pääsy
 • Koirat sallittu
 • Kahvitarjoilu
 • Taimimyynti
 • Itsepoiminta
 • Majoitus
Palvelukielet
 • Suomi
 • Ruotsi
 • Englanti