PUUTARHAT

Avoimet Puutarhat 16.6.2024 klo 12–17

Puutarhahaku

Ruokoniityn tila

Ruokoniityn tila

Rennolla otteella hoidetusta puolentoista hehtaarin pihapiiristämme löytyy noin 300 istutettua koriste- ja hyötykasvilajia, sekä runsaasti ihania perinteisiä niittykukkia, puita ja muita luonnonkasveja.

Tilamme päärakennus on seissyt paikallaan jo kohta 100 vuotta. Tilalla on aikojen saatossa harjoitettu sekä eläintenkasvatusta, että aktiivista viljelyä. Pihaa ja istutuksia on alettu kunnostaa vasta viimeisen parin vuoden aikana, mutta vanhojakin piirteitä onneksi löytyy, kuten esimerkiksi ihania omenapuita ja valtava kuusi, jolle on haettu rauhoitusta luonnonmuistomerkiksi.

Tilallamme on kesäisin mahdollista yöpyä aittamajoituksessa (ei esteetöntä pääsyä). Oma koira on mahdollista ottaa mukaan erikseen sovittaessa. Varauksen voi tehdä ottamalla suoraan yhteyttä, tai netissä airbnb kautta airbnb.com/h/ruokoniityntila .

Omat eläimemme, kuten kanat, riikinkukot, lampaat ym. kulkevat pihapiirissä paljon vapaana, ja vierailtamme toivommekin eläimiä kunnioittavaa rauhallista käytöstä.

Tarjoamme myös seesteisiä paimenlomia, rentouttavia eläinrakkaus-lomia, jotka keskittyvät eläinten paijaukseen, matka menneisyyteen -elämysöitä vanhassa hirsiaitassa, hiljaisuusretriittejä, sekä elämää maalla -teemalomia, jotka antavat katsauksen siihen, millaista maalla on elää iloineen ja vastuineen.

Myymme tilalla tilan omaa hunajaa ja taimia, erilaisia sulkia koriste- ja askartelutarpeiksi, sekä itsepoimintana omenoita ja viinimarjoja.
Myös angorakanin ja lampaan raakavillaa on ajoittain saatavilla.
Naapurissamme toimii ihastuttava huopatehdas myymälöineen ja toinenkin tehdas löytyy samalta kylältä.

Tilauksesta pidämme kerintä- ja kehruukursseja, mehiläishoidon kursseja, sekä opastettuja pihakierroksia painottuen tilaajan toiveiden mukaan joko puutarha- tai luonnonkasveihin ja niiden mahdollisiin käyttötarkoituksiin. Tarjoamme myös eläinavusteista virkistystoimintaa tilakierroksina tai hellittelyhetkinä.

Tilamme yhteydessä on pieni museoaitta, jossa on lähinnä maatalouteen liittyviä esineitä menneisyydestä.

Kävelymatkan päässä kylän keskellä sijaitsee Juvéninkoski, joka on tiettävästi Keski-Suomen korkein ja jyrkin vapaana virtaava vesiputous. Varsinkin keväisin koski on upea näky!

Otathan huomioon, että tilamme on savuton ja tupakointi on sallittu ainoastaan tilan pihatien alussa olevan maitolaiturin välittömässä läheisyydessä.

Yhteystiedot
Omistajat
Heidi R
Katuosoite
Huopatehtaantie 73 Sijainti kartalla
Postinumero
42100
Postitoimipaikka
Jämsä
Maakunta
Keski-Suomi
Kunta
Jämsä
Puutarhamatkailukohde
Ei
Aukioloajat
  • Sopimuksen mukaan
Lisäpalvelut
  • Esteetön pääsy
  • Koirat sallittu
  • Kahvitarjoilu
  • Taimimyynti
  • Itsepoiminta
  • Majoitus
Palvelukielet
  • Suomi
  • Ruotsi
  • Englanti