PUUTARHAT

Avoimet Puutarhat 5.7.2020 klo 12-17

Puutarhahaku

Serafiinan ja Ilarin Puutarha

Osallistuu teemapäivään 2021
Serafiinan ja Ilarin Puutarha

Serafiinan ja Ilarin Puutarha

Talomme valmistui 2016 Fiskarsin Suutarinmäelle suojeltuun kulttuuriympäristöön. Perinteinen falunin punainen puutalo seisoi tyhjän puutarhan ympäröimänä vuoteen 2020 asti jolloin ostimme talon ja aloitimme pihan muutoksen tarkoituksena luoda runsas rönsyilevä puutarha joka istuu vuonna 1895 rakennettujen naapuritalojen kanssa somaksi kokonaisuudeksi tähän suojeltuun perinnemaisemaan.

Kahden taiteilijan huvipuisto, stressinhoitaja ja keidas! Meitä inspiroi runsaat englantilaiset puutarhat salaisine pikku soppineen, Italialaisten puutarhojen klassismi, runsaus ja värit. Olemme innokkaita ruoanlaittajia joten keittiöpuutarhan antimet ovat meille myös tärkeitä.
Viime kesänä istutetut marjapuskat saavat ympärilleen oikein keittiöpuutarhan kukkatorneineen, inspiraationa ihka oikea Potager puutarha johon istutamme vain syötäviä kasveja mutta haluamme kokonaisuuden myös miellyttävän silmää. Ikkunanlaudoilla on kasvanut helmikuusta lähtien taimia puutarhaan, Iso tsinnioita, kelloköynöksiä, tuoksuhernettä ym. ja Syksyllä 2020 puutarhaan istutettiin yli 400 erilaista sipulikasvia, tulppaaneja, narsisseja, krookuksia, alliumeja, liljoja. Puutarhassamme on myös ystäviltä ja sukulaisilta saatuja vanhoja perennoja joita vaalimme sillä olemme kiinnostuneita vanhoista lajikkeista. Puutarhan ympäriltä kaadettiin puita jotta saimme valoa ja huonossa kunnossa olevat vaaralliset romahdusvaarassa olevat puut poistettiin niin että pääsemme istuttamaan tilalle erilaisia hedelmäpuita, rakentamaan tulipaikkaa ja pergolarakenteita! Puutarhastamme löytyy myös runsaasti erilaisia pioneja, liljoja ja muita kukkivia kaunottaria. Niitä on istutettu nyt keväällä 2021 yli 30 tänne ympäri pihaa.
Olemme visualisteja, ja puutarhastamme löytyykin pieniä yllätyksiä kävijälle löydettäväksi. Meille puutarha on orgaaninen ympäristö joka muuttuu koko ajan vuodenaikojen ja asukkaiden inspiraation mukaan. Serafiina on puutarhan luovavoima ja jokapaikan touhottaja ja Ilari on on väsymätön multasäkkien kantaja ja voimamies. Kukkapenkkejä on nyt huhtikuun loppuun mennessä kaivettu ja perustettu pihalle yli 30m2 ja lisää tulossa, huvimaja rakennettu, ja nuotio/tulipaikan perustukset luotu. Tämä on kiinnostava kohde niille jotka haluavat nähdä mitä yhdessä vuodessa puutarhaan voi saada aikaan kun luovahulluus, ahkeruus ja päätön talvikuukausien taimientilailu pääsee rönsyilemään.

Yhteystiedot
Omistajat
Serafiina Edelmann
Ilari Edelmann
Katuosoite
Isokiskontie, 6 Sijainti kartalla
Postinumero
10470
Postitoimipaikka
Fiskari
Maakunta
Uusimaa
Kunta
Raasepori
Puutarhamatkailukohde
Ei
Aukioloajat
Lisätiedot

Puutarhamme on yksityinen puutarha joka ei ole auki kuin avoimet puutarhat päivänä 20.6.2021

 • Sopimuksen mukaan
 • Osallistuu teemapäivään 2021
 • Teemapäivä järjestetään 20.6.2021. Teemapäivänä puutarhat ovat auki klo 12-17
Lisäpalvelut
 • Esteetön pääsy
 • Koirat sallittu
 • Kahvitarjoilu
 • Taimimyynti
 • Itsepoiminta
 • Majoitus
Palvelukielet
 • Suomi
 • Ruotsi
 • Englanti