PUUTARHAT

Avoimet Puutarhat 16.6.2024 klo 12–17

Puutarhahaku

Sydämen Puutarha

Sydämen Puutarha

Tervetuloa Sydämen Puutarhaan!

Helpoin, ja nopein reitti, sinun kulkea, on video! (paina viimeinen kuvake)

Auto parkkiin kirkon parkkipaikalle..Kirkkotie 21 ja pihaan Räätälinkujaa pitkin.
Pihakahvila on etualalla ja auki näyttelyn ajan. Kahvin, teen ja mehun kruunaa Maijan ihanat kotileivonnaiset.

PAIKKA
Rivitalon 75 neliön päätyasunto no 22. Käynti puutarhaan, asunnon läpi, terassille. Puutarha on Vanajaveden rannalla, historiallisella alueella Mierolan Vanhan Sillan läheisyydessä. Jyrkässä rinteessä pengerryksiä, havu-ja kivialueita, köynnöksiä ja portteja, erikoisuuksia ja kukkaloistoa. Huvi ja hyöty käsikädessä. Sinua palvelevat kartanon frouvat lierihatuissa ja pitkissä mekoissa.

”PARATIISI-TYYLI”
En ole tietoinen eri puutarhatyyleistä. Timo Koskinen kertoi, että puutarhani edustaa Paratiisi-tyyliä. Periaatteenani on, että huvi ja hyöty kulkevat käsityksin. Kaikki erikoisuudet viehättää minua. Sydämen puutarha KUKKII koko kesän. Ranta-alue ja taloyhtiön uima- ja veneranta on metsäinen ja keväällä sininen sinivuokoista ja sen jälkeen tuoksuvista kieloista. Se luo ihastuttavan taustan puutarhalle. Asuntoni on taloyhtiön paristakymmenestä asunnosta poikkeuksellinen ”portti puutarhaan”. Rakennuttaja on tehnyt asunnon itselleen. Se on täynnä erikoisuuksia. Muotoja: pyöreästä ja kolmioista on arkkitehti tehnyt innoittavan taideteoksen, joista näyttävin on pyöreä koko olohuoneen rajaava takka-leivinuuni.

LAJIKKEITA
Kärhöt ovat suosikkejani, samoin kaikki köynnöstävä. Erikoisuutena niistä köynnöspinaatti. Kotini on myös porttina puutarhaan, koska on osa kokonaisuutta, sen vuoksi käynti sitä kautta. Puutarhasta voi ihastella vesibusseja ja veden- ja auringon leikkejä. Olen rakentanut Sydämen puutarhaa parikymmentä vuotta.yksin, täysin ummikkona. Tosin muskelimiehiä huutelen apuun, kun naisen voima ei riitä. Pengerryksiä on edelleen tekeillä. Uusi havualue on istutettu kolme vuotta sitten. Rappuja on vielä tekemättä. Jokaisen kasvin kohdalta on pitänyt kaivaa kiviä. Niinpä kivialueita on kertynyt myös useita. Saan kotitarpeiksi mm.lähes kaikki marjat. Tämänvuoden sato on jostain syystä, laiha, hyötykasvien kohdalla. Terveysintoilijana tulee kokeiltua kaikkea ihanaa. Viime vuonna se oli prokkoli. Talvivalkosipuli on tärkein. Mahtavan, 50 l tuottavan viinirypäleen, onnistuin leikkaamalla tappamaan. Uusi on nyt kuitenkin tulossa. Kärhöjä oli parikymmentä joista viime talvi vei muutamia. Ruusuja on nyt kertynyt myös, vaikka en vielä osaakkaan niitä hoitaa. Tomaattia yrittelen tänä vuonna uudestaan, kun perunarutto pakotti pitkään taukoon. Tomaatti on valkosipulin lisäksi lempparini. Piparminttu on yksi suosikeistani. Maa-artisokka kuuluu kuvioon, niinkuin muutkin helpot kasvit.

HEI SIJOITTAJA !
Tulen myymään asuntoni, myöhemmin, neuvoteltavin ehdoin ja neuvoteltavana aikana,”syytinki”henkeen..

HEI RAKENTAJA !
Löytyy AARRE, vanhoilta hyviltä ajoilta!

Suuri määrä
-lattialankkua leveää (15-25 cm), paksua
-hirttä; pyöreää ja neliskulmaista
-tukevia ovenkarmeja
-heinäseipäitä
-kolme ikkunaparia karmeineen ..ym rak.tarv.

KYSY LIERIHATUSSA JA KUKKAMEKOSSA LIEHUVALTA EMÄNNÄLTÄ !

Yhteystiedot
Omistajat
Mirja Rantakangas
Katuosoite
Kirkkotie 21, c 22 Sijainti kartalla
Postinumero
13880
Postitoimipaikka
Hattula
Maakunta
Kanta-Häme
Kunta
Hattula
Puhelin
0451278910
Puutarhamatkailukohde
Ei
Aukioloajat
Lisäpalvelut
  • Esteetön pääsy
  • Koirat sallittu
  • Kahvitarjoilu
  • Taimimyynti
  • Itsepoiminta
  • Majoitus
Palvelukielet
  • Suomi
  • Ruotsi
  • Englanti