PUUTARHAT

Avoimet Puutarhat 7.8.2022 klo 12–17

Puutarhahaku

Sydämen Puutarha

Sydämen Puutarha

Rivitalon pääty Vanajaveden rannalla, historiallisella alueella Mierolan Vanhan Sillan läheisyydessä. Jyrkässä rinteessä pengerryksiä, havu-ja kivialueita, köynnöksiä ja portteja, erikoisuuksia ja kukkaloistoa. Huvi ja hyöty käsikädessä.

Sydämen puutarhani on Hattulassa Vanajaveden rannalla historiallisen Mierolan Vanhan Sillan läheisyydessä. Se on rakennettu jyrkkään rinteeseen. Periaatteena on, että huvi ja hyöty kulkevat käsityksin. Kaikki erikoisuudet viehättää minua. Sydämen puutarha KUKKII koko kesän. Ranta-alue on metsäinen ja keväällä sininen sinivuokoista ja sen jälkeen tuoksuvista kieloista. Se luo ihastuttavan taustan puutarhalle.

Kärhöt ovat suosikkejani, samoin kaikki köynnöstävä. Erikoisuutena niistä köynnöspinaatti. Kotini on myös avoinna ja osa kokonaisuutta. Puutarhasta voi ihastella vesibusseja ja veden- ja auringon leikkejä. Olen rakentanut Sydämen puutarhaa yli kymmenen vuotta yksin, täysin ummikkona. Tosin muskelimiehiä huutelen apuun, kun naisen voima ei riitä. Pengerryksiä on edelleen tekeillä. Uusi havualue on istutettu vuosi sitten. Rappuja on vielä tekemättä. Jokaisen kasvin kohdalta on pitänyt kaivaa kiviä. Niinpä kivialueita on kertynyt myös useita. Miltei kaiken olen tehnyt pienellä rahalla ja kierrätysmateriaaleista. Saan kotitarpeiksi lähes kaikki marjat.

Terveysintoilijana tulee kokeiltua kaikkea ihanaa. Viime vuonna se oli prokkoli. Talvivalkosipuli on tärkein. Mahtavan viinirypäleen onnistuin leikkaamalla tappamaan, mutta uusi on tulossa. Kärhöjä on parikymmentä ja ruusuja on nyt kertynyt myös, vaikka en vielä osaakkaan niitä hoitaa. Salaatit valtaa myös alaa joka vuosi. Tomaatti oli lempparini, mutta siihen tuli perunarutto ja nyt täytyy odotella sen poistumista. Nyt yritän eri minttulajeja.

Kello 12-14 Huippukitaristi Ilkka Esselström.
Kello 14-17 Silja Sokka.

KIRPPIKSELLÄ: Myyn loppuun nettimyyntivarastoani. Kerätty rakkaudesta luonnonmateriaaleihin. Uusia ja pari kertaa käytettyjä naisten asusteita sisällä ja ulkona. SILKKIÄ, VILLAA PELLAVAA, TURKISTA, NAHKAA! Leipoja Maija naapurista tarjoilee: KAHVIA JA kotileipoista PULLAA. ELÄVÄÄ MUSIIKKIA! Kartanonrouvia YM.. YLLÄTYKSIÄ Ja ILOA!

Pysäköinti viereisen Hattulan uuden kirkon parkkipaikalle.

Yhteystiedot
Omistajat
Mirja Rantakangas
Katuosoite
Kirkkotie 21 c 22 Sijainti kartalla
Postinumero
13880
Postitoimipaikka
Hattula
Maakunta
Kanta-Häme
Kunta
Hattula
Puhelin
0451278910
Puutarhamatkailukohde
Ei
Aukioloajat
Lisäpalvelut
  • Esteetön pääsy
  • Koirat sallittu
  • Kahvitarjoilu
  • Taimimyynti
  • Itsepoiminta
  • Majoitus
Palvelukielet
  • Suomi
  • Ruotsi
  • Englanti