PUUTARHAT

Avoimet Puutarhat 16.6.2024 klo 12–17

Puutarhahaku

Näytetään ainoastaan teemapäivään osallistuvat puutarhat

Viherpeipon puutarha

Ei osallistu teemapäivään 2024
Viherpeipon puutarha

Viherpeipon puutarha

Alunperin rintamamiestalon piha, nykyisin Puutarhapalvelu Viherpeipon kotipuutarha, jossa kokeilussa lukuisia koristekasveja. Vanhan hyötytarhan satoa tulee edelleen yli oman tarpeen – pääsymaksu sisältää muovikassillisen omenoita (voi sopia noutoajan, kun ovat kypsiä). Taimia ja muuta puutarhan satoa voi ostaa samantien mukaan, ja puutarhavinkit ovat Avointen puutarhojen päivänä ilmaisia! Istumapaikkoja löytyy, eväiden syönti sallittua.
HUOM! Piha-allas on syvä ja kaiteeton, ja pihalla myrkyllisiä kasveja: puutarha ei sovi lapsille!

Vanha rintamamiestalon pihapiiri (n. 3000m2), joka koko ajan muuttuu hyötytarhasta koristeelliseen suuntaan. Puutarha on vanhasta laatasta päätellen voittanut pihakilpailun jo vuonna 1975 – syntymävuonnani. Vaikka olenkin suuntautunut enemmänkin esteettiseen puutarhanhoitoon kuin hyötyviljelyyn, olen säilyttänyt lähes kaikki perinteisen rintamamiestalon pihan elementit hyötytarhoineen ja portinvartijapuineen. Puutarha ei ole valmis koskaan – koko ajan joku projekti on kesken, ja niin intohimoisen harrastajan puutarhassa kuuluukin olla!

Ostin talon v. 2000 (pihan takia, remonttia kaivanneesta talosta huolimatta) ja rajallisen vapaa-ajan puitteissa olen vähä vähältä vähentänyt nurmikkoa ja lisännyt kasveja. Pyrin hankkimaan omaa kokemusta kaikista kasveista, joita ehdotan pihasuunnittelun asiakkaille. Yleisimpien peruskasvien lisäksi puutarhassa kasvaa jo melko suurikokoiseksi ehtineitä harvinaisuuksia, kuten hemlokki, magnolia ja lakkipuu. Pihalta löytyy myös runsaasti itse suunniteltuja ja toteutettuja rakenteita, kuten puukatos, piha-allas suihkulähteineen, kasvilavoja, mosaiikkitöitä ym.

Pihan nimi voisi olla myös Pähkinälehto - niin paljon pähkinöitä oravat ovat kylväneet puutarhaan. Osa on jo omenapuutakin suurempia. (Pieniä pähkinäpensaan taimia voi ostaa mukaan.)

Kävijä saa halutessaan kaupan päälle ilmaisia neuvoja pedagogisesti suuntautuneelta omistajalta :)

Yhteystiedot
Omistajat
Ulla Gartz
Katuosoite
Perttiläntie 19 Sijainti kartalla
Postinumero
04420
Postitoimipaikka
Järvenpää
Maakunta
Uusimaa
Kunta
Järvenpää
Puhelin
040-216 6977
Pääsymaksu
4 euroa
Puutarhamatkailukohde
Ei
Aukioloajat
Lisätiedot

Vierailu mahdollista myös muulloin (avoinna sopimuksen mukaan), jolloin normaalisti pääsymaksu kahdeksan euroa.

Lisäpalvelut
  • Esteetön pääsy
  • Koirat sallittu
  • Kahvitarjoilu
  • Taimimyynti
  • Itsepoiminta
  • Majoitus
Palvelukielet
  • Suomi
  • Ruotsi
  • Englanti