PUUTARHAT

Avoimet Puutarhat 16.6.2024 klo 12–17

Puutarhahaku

Vilkkeen elämyspuutarha

Vilkkeen elämyspuutarha

Vilkkeen puutarha on maalaisidyllinen elämyspuutarha, joka on rakennettu vanhaa ja alkuperäistä pihaympäristöä kunnioittaen. Puutarhan yhteydessä on mahdollisuus tutustua kotieläimiin, kuten lampaisiin, vuohiin, kaneihin ja kissoihin. Myynnissä on myös tilatuotteita ja pihan liiterikirppikseltä voi tehdä löytöjä.

Ikivanhan, villiintyneen ja ränsistyneen pihamaan raivaus ja suunnittelutyöt aloitettiin kesällä 2010. Nyt vuosikymmeniä vanhojen omenapuiden alla kukkivat jälleen perinteiset maatiaisperennat siististi kukkapenkeissään. Pihamaan kaksi vesiaihiota solisevat metsälintuja säestäen ja rikastuttaen puutarhan perhoskirjoa lumpeenlehdillä lepäilevillä, värikkäillä sudenkorennoilla.

Puutarhaa on rakennettu hyvin paljon vanhaa maalaisidylliä säilyttäen. Yhä edelleen voi puutarhassa istahtaa seuraamaan myös villiä luontoa, vaikkapa pellolla tanssivia kurkia ja laulujoutsenia. Tai seurata kanahaukan saalistusta niityn yllä tai nähdä maakotkan liitävän peltojen halki. Vilkkeen puutarhan ideologiana on hillitysti villi luonto. Luonnon voima on osa puutarhaa yhtä paljon kuin on puutarhureiden kädenjälkikin. Kaiken touhun ja tekemisen keskellä ei saa unohtaa istahtaa hetkeksi paikalleen ja seurata myös sitä, mitä ympärillä tapahtuu. Aika usein luonto näyttää suunnan, jota puutarhuri itse ei olisi osannut edes ajatella. Ja siitä yhteistyöstä on Vilkkeen puutarhan parhaat palat rakennettu.

Vilkkeellä on puutarhan lisäksi mahdollisuus tutustua myös kotieläimiin, kuten kaneihin, vuohiin, lampaisiin ja kissoihin. Myynnissä on muun muassa omien lampaiden villoista kerittyjä villalankoja. Lisäksi voi tehdä löytöjä liiterikirppiksellä.

Yhteystiedot
Omistajat
Kari Koski
Maria Koski
Katuosoite
Vilkkeentie 16 Sijainti kartalla
Postinumero
25420
Postitoimipaikka
Lahnajärvi
Maakunta
Varsinais-Suomi
Kunta
Salo
Puhelin
050-599 5370
Sähköposti
Puutarhamatkailukohde
Ei
Aukioloajat
Lisätiedot

Avoinna sopimuksen mukaan. Ryhmille pääsymaksu 10 eur/henkilö, sis opastus ja pullakahvit.

Teemapäivänä 7.8.2016 klo. 12-18.

Lisäpalvelut
  • Esteetön pääsy
  • Koirat sallittu
  • Kahvitarjoilu
  • Taimimyynti
  • Itsepoiminta
  • Majoitus
Palvelukielet
  • Suomi
  • Ruotsi
  • Englanti