AJANKOHTAISTA

Uusimmat tiedotteet ja ajankohtaiset asiat puutarhoilta

Lehdistötiedote: Muista ilmoittautua mukaan Avoimet Puutarhat -tapahtumaan

Avoimet Puutarhat (avoimetpuutarhat a puutarhaliitto.fi), 11.5.2023

Muista ilmoittautua Avoimet Puutarhat -tapahtumaan 1. kesäkuuta mennessä!

Suomen suosituin puutarhatapahtuma Avoimet Puutarhat järjestetään sunnuntaina 9. heinäkuuta. Tapahtumaan osallistuvien puutarhojen ilmoittautumisaika päättyy 1. kesäkuuta. Tämän vuoden yhteiseurooppalainen teema on Puutarhan sävelet, jolloin sekä luonnon että musiikin äänet saavat kuulua puutarhoissa. Nyt myös kierrätetään kompostoimalla!

Ilmoittautuminen onnistuu helposti luomalla omasta puutarhastaan profiilin www.avoimetpuutarhat.fi- sivuilla. Omalle sivulle liitetään kuvia ja kuvaus puutarhasta. Tapahtumaan ilmoittautuneet saavat postia ja ohjeita onnistuneille järjestelyille kesäkuun aikana. Sivustolle voi ilmoittautua myös koko kesän tai sopimuksen mukaisesti auki olevana puutarhamatkailukohteena.

Kompostointi yhtenä teemana
Tapahtuman järjestää Puutarhaliitto yhteistyökumppaneineen. Mukana ovat muun muassa Martat, joiden teemana tänä vuonna on kompostointi puutarhassa. Eloperäisen jätteen ja kasvinosien kierrättäminen puutarhassa palkitsee, sillä hyvin kompostoituneena eloperäinen aines rikastuttaa ravinteilla ja lisää maan humuspitoisuutta. Tämä parantaa maan kasvukuntoa sekä vahvistaa puutarhan kuntoa muun muassa säiden ääri-ilmiöitä vastaan. Vinkkejä puutarhanhoitoon voi jakaa jo ennen tapahtumaa PUUHA-hankkeen ja Marttojen yhteisillä sivuilla ”Jaa puutarhataito”.

Mukana Puutarhaliitto ry:n tapahtumassa ovat Svenska Trädgårdsförbundet rf, Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Ljudmila ja Nikolai Borisoffin puutarhasäätiöt sekä Kotipuutarha-lehti, Martat ja Kekkilä. Avoimet Puutarhat toteutetaan yhteistyössä eurooppalaisen Rendez vous aux Jardins -verkoston kanssa. Muista

Lisätietoja:

www.avoimetpuutarhat.fi ja www.oppnatradgardar.fi

#avoimetpuutarhat2023 #avoimetpuutarhat


Tapahtumavastaava Timo Taulavuori Puutarhaliitto ry, timo.taulavuori a puutarhaliitto.fi p. 040 745 3005

Tapahtumakoordinaattori Jaana Ojanen, Puutarhaliitto ry, jaana.ojanen a puutarhaliitto.fi p. 050 518 5715