AJANKOHTAISTA

Uusimmat tiedotteet ja ajankohtaiset asiat puutarhoilta

95 000 vierailua vuoden 2023 Avoimet puutarhat -tapahtumassa

Avoimet Puutarhat (avoimetpuutarhat a puutarhaliitto.fi), 7.8.2023

Avoimet puutarhat innostivat 95 000 vierailuun

Suomen suosituin puutarhatapahtuma, Avoimet Puutarhat, innosti 95 000 puutarhavierailuun eri puolilla Suomea. Tapahtuma järjestettiin 12. kerran sunnuntaina, 9. heinäkuuta klo 12–17. Vuoden teemana oli Puutarhan sävelet, mikä innosti vierailijoita tarkkailemaan puutarhoja monin aistein. Kymmenissä puutarhoissa järjestettiin päivän kunniaksi pieniä konsertteja, musiikkituokioita ja teemakahviloita.

Mukana yli 800 kohdetta

Tapahtumassa mukana oli yli 800 kohdetta eri puolilla Suomea ja niissä vieraili keskimäärin 120 henkeä päivän aikana. Tärkeimmät syyt osallistuneille puutarhoille olivat: päästä esittelemään omaa puutarhaa ja tavata muita puutarhaharrastajia.  Monelle tapahtuma tarjoaa hyvän kesäretkeilykohteen lähialueelta. Tuolloin pääsee tutustumaan moniin kohteisiin, jotka eivät ole muulloin auki. Samalla oli mahdollisuus nauttia sekä kukkaloistosta että kesäisestä päivästä. Lähes kaikki vierailijat löysivät uusia kasvituttavuuksia ja vinkkejä omien puutarhojensa hoitoon ja rakentamiseen kompostoinnista lavakaulusviljelmien rakentamiseen.

Ensi vuonna 16. kesäkuuta

Tapahtuma järjestetään jälleen vuona 2024, jolloin puutarhat kutsuvat kesäkuun puolivälissä tutustumaan alkukesällä kukkiviin kohteisiin. Sitä ennen on mahdollisuus löytää ympäri vuoden tai muina aikoina auki olevia puutarhamatkailukohteita www.avoimetpuutarhat.fi – ja www.oppnatradgardar.fi -sivujen kautta. Sivuilta löytyy yli 150 puutarhamatkailukohdetta, joihin osaan pääse tutustumaan joko aukiolojen aikana tai erikseen sovitusti.

Tapahtumassa mukana ovat Puutarhaliitto ry:n lisäksi Svenska Trädgårdsförbundet rf, Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Ljudmila ja Nikolai Borisoffin puutarhasäätiöt sekä Kotipuutarha-lehti, Martat ja Kekkilä. Avoimet Puutarhat toteutetaan yhteistyössä eurooppalaisen Rendez vous aux Jardins -verkoston kanssa.

kirsin-hyotypuutarha-vaasassa-tarjosi-monia-vinkkeja-muille-harrastajille.-kuva-timo-taulavuori.jpg

Kirsin hyötypuutarha Vaasassa tarjosi monia vinkkejä muille harrastajille.
Kuva: Timo Taulavuori

Lisätietoja:

www.avoimetpuutarhat.fi ja www.oppnatradgardar.fi

Tapahtumavastaava Timo Taulavuori Puutarhaliitto ry, timo.taulavuori@puutarhaliitto.fi p. 040 745 3005

Tapahtumakoordinaattori Jaana Ojanen, Puutarhaliitto ry, jaana.ojanen a puutarhaliitto.fi p. 050 518 5715