AJANKOHTAISTA

Uusimmat tiedotteet ja ajankohtaiset asiat puutarhoilta

Hyvän mielen puutarhat avautuvat 2.7.2017

Timo Taulavuori (timo.taulavuori a puutarhaliitto.fi), 12.6.2017

Heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina vietetään koko maassa Avoimet puutarhat -tapahtumaa. Hyvän mielen puutarhat -teemalla hoidetaan sekä mieltä että kehoa. 

Heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina vietetään koko maassa Avoimet puutarhat -tapahtumaa. Hyvän mielen puutarhat -teemalla hoidetaan sekä mieltä että kehoa.

Puutarhaharrastamisessa ympäristön rauhallinen tunnelma ja kasvun ihmeen seuraaminen saavat mielen voimaan hyvin. Tutkitusti rentouttava työ ja oleskelu puutarhassa nostavat kuntoa, laskevat stressiä ja verenpainetta. Vartti aurinkoisessa puutarhassa varmistaa myös D-vitamiinin saantia ja parantaa elimistön puolustuskykyä.

Hyvän mielen puutarhoja pääsee ihailemaan Avoimet puutarhat -tapahtuman yhteydessä. Samalla on mielenkiintoista tutustua puutarhan omistajiin ja muihin harrastajiin. Puutarhavierailun aikana on oiva mahdollisuus kysellä vinkkejä oman puutarhan hoitoon.

Vielä ehtii avaamaan omaa puutarhaa

Myöhäisen kevään ja kasvuun lähdön vuoksi ilmoittautumisaikaa esittelypuutarhoiksi on pidennetty perjantaihin 9. 6. asti. Ilmoittautuminen onnistuu www.avoimetpuutarhat.fi -sivujen kautta.

Suomen Mielenterveysseuran Mielipotti mukana

Tapahtuman yhteistyökumppanina on Suomen mielenterveysseura, minkä vuoksi tapahtumalle on avattu oma keräyspotti Hyvän mielen puutarha. Siihen voi tutustua sivuilla  http://potti.mielenterveysseura.fi/.  Puutarhapäivän kunniaksi haastamme kaikki vierailijat lahjoittamaan haluamansa summan pottiin, jolla jaamme hyvää mieltä itsemme ohella muillekin. Lahjoitusvaroin tuetaan mielenterveyden edistämistä ja kriisiauttamista.

Avoimet puutarhat –tapahtuman järjestävät Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Svenska Trädgårdsförbundet rf:n kanssa. Tapahtuman mahdollistavat lisäksi Kekkilä Oy, Fiskars Oyj sekä Nikolai ja Ljudmila Borisoffin puutarhasäätiö.

  

Lisätietoja:

tapahtumakoordinaattori AnnaMarja Vilander, Puutarhaliitto ry – Trädgårdsförbundet rf,  avoimetpuutarhat@puutarhaliitto.fi  p. 0400 480 664

Timo Taulavuori, Puutarhaliitto ry, timo.taulavuori@puutarhaliitto.fi p. 040 745 3005

Mervi Saikkonen, Suomen mielenterveysseura ry, mervi.saikkonen@mielenterveysseura.fip. 050 361 2828

 

www.avoimetpuutarhat.fi  www.oppnatradgardar.fi 

http://potti.mielenterveysseura.fi

potti.mielenterveysseura.fi/oma-mielipotti/16-460