AJANKOHTAISTA

Uusimmat tiedotteet ja ajankohtaiset asiat puutarhoilta

Vuoden Avoin puutarha 2018 –tunnustus Bohemian Lulle -puutarhalle

Agneta Järvenpää (agneta.jarvenpaa a puutarhaliitto.fi), 6.4.2019

Vantaalla, Rajakylän taajamassa sijaitseva Bohemian Lulle -puutarha sai tänään Vuoden Avoin Puutarha 2018 tunnustuspalkinnon Kevätmessuilla 6.4.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Tunnustus luovutettiin nyt seitsemättä kertaa heinäkuussa 2018 järjestetyn Avoimet Puutarhat –tapahtuman pohjalta.

Raati oli valinnassaan yksimielinen, sillä Marjo ja Jan Hämäläisen puutarha täytti tunnustuksen saajalle asetetut perusteet ja keräsi päivän aikana noin 150 kävijää. Tärkeä peruste tunnustuksen kohdentamiselle oli Bohemian Lulle -puutarhan elämyksellisyys ja yltäkylläisyys. Perheen yhteisvoimin rakentama yllätyksellinen ja toiminnoiltaan monipuolinen puutarha sisältää lajirikkaan hyötypuutarhan, värikkään ruukkupuutarhan ja tunnelmallisen oleskelupaikan. Kierrätysmateriaalien hyödyntäminen tuo pihaan rennon ja kodikkaan tunnelman. Valinta kohdistettiin tällä kertaa taajamapuutarhoihin.

Bohemian Lulle -puutarha on perustettu 12 vuotta sitten ja sen istutuksia on kohennettu ja lisätty vuosien varrella. Puutarhassa kasvaa runsaasti perinneperennoja. Vanhat omenapuut, satoisa kasvihuone ja valoisa hyötytarha yrtteineen ja vihanneksineen houkuttaa viihtymään ja poimimaan syötävää suoraan pöytään. Perhe viihtyy ulkona kokkaamassa ja ruokailemassa.

Vapaata tilaa on varattu myös perheen koiralle, joka viihtyy puutarhapuuhissa emännän mukana. Ylläpidettyä aluetta on yhteensä noin 1000 m2.

Vuoden Avoin Puutarha -tunnustuksella halutaan nostaa esille teemapäivään osallistuneita elämyksellisiä puutarhoja. Tunnustuksellaan Puutarhaliitto haluaa tukea suomalaista puutarhakulttuuria ja puutarhaharrastusta sekä edistää puutarhamatkailua. Tunnustuksen saaja valitaan vuosittain valtakunnallisen Avoimet Puutarhat -teemapäivään osallistuneiden kesken.