AJANKOHTAISTA

Uusimmat tiedotteet ja ajankohtaiset asiat puutarhoilta

Vuoden 2019 avoin puutarha on Puutarhahaltijat Hyvinkäällä

Heidi Wirtanen (avoimetpuutarhat a puutarhaliitto.fi), 14.4.2020

Jo kahdeksan kertaa järjestetyssä Avoimet Puutarhat -tapahtumassa on vuosittain valittu Vuoden avoin puutarha. Valinta osui hyvinkääläiselle Puutarhahaltijat Oy:lle. Valintaraati halusi nostaa esiin yhden monista pienistä puutarhamyymälöistä, jotka osallistuvat tempaukseen tekemällä päivästä iloisen kesätapahtuman.

Puutarhahaltijat on viisi vuotta vanha yritys, jonka mottona on tarjota asiakkailleen henkilökohtaista palvelua ammattilaisten tietotaidolla. Tapahtuman suunnittelusta ja toteutuksesta vastasivat yrittäjäsisarukset Sirpa Lepistö ja Sirkku Syrjälä. Heidän lisäkseen perhepiiri rekrytoitiin avuksi tapahtumaa toteuttamaan.

Järjestäjät panostivat tiedottamiseen ja ohjelmaan, joka julkistettiin etukäteen sähköisissä medioissa. Tapahtumapäivänä kiinnostuneet asiakkaat pääsivät tutustumaan erilaisiin pihan ja kodin sisustustuotteisiin, maistelemaan lähihunajatuotteita ja ihailemaan laajaa kasvivalikoimaa. Lisäksi vierailla oli mahdollisuus nauttia vohvelikahvit puutarhassa. Eritystä tunnelmaa tapahtumaan loivat musiikkiesitykset, joita Satu Lankinen soitti haitarilla omalla persoonallisella tyylillään.

Ensikertalaisia tapahtumassa

Tapahtumaan he osallistuivat ensimmäistä kertaa ja haluavat olla jatkossakin mukana, sillä viime kesän muistot ovat mainioita. Sisarukset kyllä paljastavat, että ovat aikaisemmin kiertäneet muualla tapahtumanvieraina, joten idea oli hyvinkin tuttu. He jatkavat, että parasta antia oli tavata vierailijoita ja jutella puutarhaihmisten kanssa harrastuksesta.  

Avoimet Puutarhat päivän myynti onnistui myös hyvin. Puutarhahaltijat panostivat valikoimaan niin, että tarjolla oli monipuolisesti uusia ja näyttäviä perennoja kesäistutuksia varten. Isokokoiset perennat kiinnostivat. Niistä erityisesti hopealehtiset rotkolemmikit vaihtoivat ahkerasti omistajaa.

Uutta odottaessa

Tämän vuoden tapahtuma on sunnuntaina 5. heinäkuuta. Puutarhahaltijat odottavat jo kovasti, että tapahtuma voidaan järjestää, ja korona on selätetty siihen mennessä. Nyt kuitenkin valmistaudutaan ensin kevääseen. Ihmiset kaipaavat väriä ja iloa sekä pihoille että parvekkeille, kun uutiset muuten ovat niin synkkiä, toteavat sisarukset.

Kevään hitti voi olla esimerkiksi kalkkimaalilla maalatut vanhat kumisaappaat, joihin istutetaan värikkäitä kukkia. Myös kaikki valmiit istutukset ja ideat toimivat heidän myymälässään istutusesimerkkeinä. Jokainen piristys on hyvästä, toteavat iloiset puutarhahaltijat!