AJANKOHTAISTA

Uusimmat tiedotteet ja ajankohtaiset asiat puutarhoilta

Kesää ja Avoimia puutarhoja odottaen!

Agneta Järvenpää (agneta.jarvenpaa a puutarhaliitto.fi), 15.4.2021

Vuoden suosituin puutarhatapahtuma Avoimet Puutarhat järjestetään kymmenennen kerran sunnuntaina 20.6.2021 klo 12–17. Tämä valtakunnallinen tapahtuma on houkutellut vuosien mittaan kymmeniä tuhansia vierailuja satoihin yksityisiin ja julkisiin puutarhoihin ympäri Suomea.

Koronavuosi on lisännyt kiinnostusta puutarhaharrastamista kohtaan. Moni harrastaja on innostunut kunnostamaan vanhaa puutarhaansa uuteen malliin, ja useat ovat myös loihtineet kokonaan uusia pihakokonaisuuksia. Vuoden 2021 eurooppalaisena teemana on Opitaan yhdessä puutarhassa! Teeman avulla innostetaan puutarhan omistajia siirtämään osaamistaan vierailijoille ja myös päinvastoin. Puutarhaharrastamisen mielenkiintoisin puoli onkin se, että se tarjoaa loputtoman määrän uutta opittavaa ja koettavaa vuosittain, sillä erilaiset vuodet tuovat omat ilonsa ja haasteensa harrastajille.


Ilmoittautuminen on alkanut
Nyt on aika ilmoittaa oma puutarhansa mukaan teemapäivään luomalla profiili www.avoimetpuutarhat.fi -sivuille. Tapahtuman sivut toimivat myös ympärivuotisina puutarhamatkailusivustoina, minne voi luoda profiilin myös kevään ja kesän matkailukohteena. Profiiliin liitetään esittelykuvia ja perustiedot puutarhakohteesta.
Tapahtuma toteutetaan koronaturvallisuus huomioiden niin, että osallistuville puutarhoille lähetetään ohjeet turvallisen tapahtuman toteutukseen kesäkuun alussa. Viime vuonna suosion saaneet Avoimet puutarhat kotisohvalla -kierrokset toteutetaan myös yleisön toiveesta, jolloin puutarhansa voi avata myös virtuaalisesti. Tarkemmat ohjeet APK-osallistumiseen julkaistaan loppukeväästä.

Tapahtuman järjestävät yhdessä Puutarhaliitto ry ja Svenska Trädgårdsförbundet rf. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Ljudmila ja Nikolai Borisoffin puutarhasäätiöt sekä Kotipuutarha-lehti ja kasvualustoistaan ja lannoitteistaan tunnettu Kekkilä BVB.


Lisätietoja:
Tapahtumavastaava Timo Taulavuori Puutarhaliitto ry, timo.taulavuori@puutarhaliitto.fi p. 040 745 3005
Tapahtumakoordinaattori Sanne Wikström, Svenska trädgårdsförbundet rf sanne.wikstrom@tradgard.fi p. 045 665 4956