AJANKOHTAISTA

Uusimmat tiedotteet ja ajankohtaiset asiat puutarhoilta

Avoimet Puutarhat avautuvat elokuussa -Ilmoittautuminen tapahtumaan jatkuu 19.6. asti!

Jaana Ojanen (jaana.ojanen a puutarhaliitto.fi), 8.6.2022

Avoimet Puutarhat avautuvat elokuussa -Ilmoittautuminen tapahtumaan jatkuu 19.6. asti!

Elokuisten puutarhojen täyteläisyyttä ja runsautta pääsee ihastelemaan sadoissa puutarhoissa ympäri Suomea sunnuntaina 7.8.2022 klo 12–17. Nyt on aika ilmoittaa oma puutarha joko tähän tapahtumaan tai vaihtoehtoisesti myös koko kesän ajaksi matkailukohteeksi. Ilmoittautuminen elokuiseen tapahtumaan päättyy 19.6.2022.

Monelle puutarhaharrastajalle oman puutarhan avaaminen yleisölle on haave, joka on helppo toteuttaa myös tänä vuonna. Puutarhan esitteleminen ja muiden harrastajien tapaamiset tekevät tapahtumapäivästä molemminpuolisen kesän kohokohdan. Tapahtumaan odotetaan osallistujiksi niin yksityisiä pihoja, puistometsiä, kaupallisia ja kaupunkikohteita.

Tapahtuman teemana on Euroopan yhteinen teema Puutarhat ilmastonmuutoksessa, minkä puitteissa voi hyvin vaihtaa kokemuksia uusista kasveista meillä pohjoisessa ja myös haasteista, joita säätilojen vaihtelut tuovat harrastajille. Puutarhat edistävät luonnon monimuotoisuutta ja hidastavat näin ilmastonmuutoksen haitallisia vaikutuksia monin eri tavoin.

Ilmoittautuminen jatkuu

Ilmoittautuminen ja lisätietoa tapahtumasta löytyy sivuilta  www.avoimetpuutarhat.fi ja www.oppnatradgardar.fi kesäkuun 19. päivään asti. Mukaan odotetaan satoja mielenkiintoisia ja erilaisia vierailukohteita ympäri Suomea! Tapahtumaan osallistuvat vierailijat ja puutarhan omistajat pääsevät nauttimaan yhteisistä puutarhahetkistä.

Tapahtuman järjestävät yhdessä Puutarhaliitto ry ja Svenska Trädgårdsförbundet rf. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Ljudmila ja Nikolai Borisoffin puutarhasäätiöt sekä Kotipuutarha-lehti, Martat ja Kekkilä. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä eurooppalaisen Rendez vous aux Jardins -verkoston kanssa.