AJANKOHTAISTA

Uusimmat tiedotteet ja ajankohtaiset asiat puutarhoilta

Ennätysmäärä puutarhoja mukana Avoimet Puutarhat -tapahtumassa

Jaana Ojanen (jaana.ojanen a puutarhaliitto.fi), 5.7.2022

Elokuun alun Avoimissa Puutarhoissa 800 kohdetta!

Elokuisten puutarhojen täyteläisyyttä ja runsautta pääsee ihastelemaan 800 puutarhassa ympäri Suomea sunnuntaina 7. 8. 2022 klo 12–17. Tapahtumassa on mukana pari sataa uutta kohdetta viime vuoteen verrattuna ja kokonaisuudessaan tapahtuman osallistujamäärä on ennätyksellisen suuri.

Avoimissa Puutarhoissa pääsee vierailemaan hyötypuutarhoissa, joissa kypsyy jo satoa sekä ihastelemaan elokuisia koristepuutarhoja lukuisine perennoineen. Mukana on siirtolapuutarhoja, yksityisiä pihoja sekä alan nähtävyyksiä, joista monet ovat auki myös muulloin. Useissa puutarhoissa on päivän aikana erikoisohjelmaa, johon voi tutustua etukäteen Avoimet Puutarhat -sivustojen puutarhakuvauksissa.

Puutarhat ilmastonmuutoksessa
Tapahtuman yhteinen eurooppalainen teema on Puutarhat ilmastonmuutoksessa. Teema kannustaa meitä miettimään ja vaihtamaan ajatuksia puutarhojemme vaikutuksilta ilmastonmuutokseen. Uudet kasvit ja suojautuminen luonnon ääri-ilmiöiltä keskusteluttavat varmasti päivän kohteissa. Joka tapauksessa harrastajat voivat iloita päivän aikana siitä, puutarhat edistävät luonnon monimuotoisuutta ja hidastavat näin ilmastonmuutoksen haitallisia vaikutuksia monin eri tavoin.

Vie ystävä puutarhaan!
Puutarhaliitto ry kannustaa ottamaan ystävän mukaan kesän puutarhavierailuille. Www.avoimetpuutarhat.fi -sivuilla on monia mielenkiintoisia koko kesän auki olevia vierailukohteita puutarhoista kiinnostuneille. Koska viime vuosina moni ystävyyssuhde on jäänyt tauolle, nyt houkutellaan ystäviä mukaan tutustumaan sekä kesän matkailukohteisiin että Avoimet Puutarhat -kohteisiin 7. 8. 2022.

Puutarhavierailut ja valmistautuminen päivään saavat lisänäkyvyyttä sosiaalisessa mediassa, jonne kannattaa postata #avoimetpuutarhat2022 -tagilla kuvia mielenkiitoisista puutarhakohteista sekä omasta puutarhastaan!

Tapahtuman järjestävät yhdessä Puutarhaliitto ry ja Svenska Trädgårdsförbundet rf. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Ljudmila ja Nikolai Borisoffin puutarhasäätiöt sekä Kotipuutarha-lehti, Martat ja Kekkilä. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä eurooppalaisen Rendez vous aux Jardins -verkoston kanssa.

Lisätietoja: www.avoimetpuutarhat.fi ja www.oppnatradgardar.fi  #avoimetpuutarhat2022

Tapahtumavastaava Timo Taulavuori Puutarhaliitto ry, timo.taulavuori@puutarhaliitto.fi p. 040 745 3005 (lomalla 6. – 26. 7. 2022)
Tapahtumakoordinaattori Jaana Ojanen, Puutarhaliitto ry, jaana.ojanen a puutarhaliitto.fi p. 050 518 5715